Звільнення комп'ютера від муссора, діагностика системи вручную.Обучаемся.com

  1. Збір відомостей за допомогою моніторингу та продуктивності ресурсів на вашому ПК.
  2. Перегляд і очищення авто завантажувальних програм.
  3. Наводимо шерех в службах ...
  4. Пускаємо в хід професійних чистильників сміття на комп'ютері.
  5. Наводимо порядок на робочому столі.
  6. Працюємо над меню Пуск.
  7. Позбавляємося від старих драйверів, обновляємося на нові.

Думаю ви неодноразово замислювалися про універсальної програмою, здатної одним кліком навести порядок і чистоту на вашому комп'ютері. І хоча існує величезна безліч програм і утиліт для цього рішення, впевнено назвати кращу і оптимальну не зможе ніхто. Звичайно я робив огляди про класної програмі оптимізації комп'ютера Auslogics BoostSpeed і не менш цікаву програму видалення програм Uninstall Tool . Але краще знати ворога в обличчя, чим просто приблизні його координати. На підставі таких міркувань я вирішив разом з вами крок за кроком зробити в ручному режимі аналіз загразнённості системи, а потім її очищення. Отже все це розділене на кілька етапів і кожен з них ми розглянемо докладно!

Збір відомостей за допомогою моніторингу та продуктивності ресурсів на вашому ПК.

Зовсім недавно я дізнався про гарну можливості аналізу вашої системи, яка вбудована і не вимагає сторонніх утиліт або пристосувань. Якраз її ми і будемо використовувати для тесту нашої системи. Для цього викликаємо вікно «виконати» натисканням одночасно win + R. Ну або просто в рядку пошуку, вводимо слово виконати і тиснемо Enter. В поле введення тексту друкуємо наступне: perfmon / report зауважте, що після perfmon є прогалина. Відкриється вікно в якому вам повідомить система, що необхідно почекати 60 секунд для діагностики вашого комп'ютера. Чекаємо і в результаті отримуємо статистику по нашій машині і засмучуємося. Хоча у кого як, я був реально засмучений.

Що ми тут бачимо, ну по перше йде список симптомів, потім причини їх виникнення та можливе рішення або виправлення Що ми тут бачимо, ну по перше йде список симптомів, потім причини їх виникнення та можливе рішення або виправлення. Це що стосується першої частини вікна програми. В середньому вікні йдуть звіти по базовим системним перевірок. Де в стовпці результатів ми бачимо лампочки зеленого і червоно-оранжевого кольорів. Сигналізують про удачі або збої під час аналізу вашої системи. Ще нижче йде продуктивність, вона мене порадувала, жодної червоної лампочки 🙂 Таких пунктів у вікні багато, там ми можемо оцінити ЦП, Мережа, Диск, Пам'ять і багато інших параметрів, які наочно вкажуть на стан нашого комп'ютера. Переглянули, зробили висновки і переходимо до другого пункту.

Перегляд і очищення авто завантажувальних програм.

Для зручного перегляду програм автозапуску я використовую наступну утиліту AutoRuns , Яку ви можете скачати у мене прямо на сайті. Займає вона близько одного мегабайта, та саме так мало вона важить. Завантажили, розпакували і запустили. Ви побачите ось таке вікно.

Не лякайтеся такого достатку вкладок, навіть глянувши на їх іконки вже можна зрозуміти до чого належить та чи інша кнопка. Я буквально на льоту розібрався як управлятися з даною програмою і вже на протязі 10 хвилин зніс все, що точно знав мені не знадобиться. Як ми працюємо з Autoruns, переходимо на вкладку наприклад Internet Explorer і виділивши рядок, правим кліком викликаємо меню для видалення. Крім видалення ми можемо перейти до самого запису або копіювати сам файл. Також є відмінна можливість переглянути в інтернеті інформацію по переглядається програмою або драйверу. Настійно рекомендую перед тим, як все почати зносити з вашої системи, зробити бекап. Щоб потім не шкодувати про скоєне шкоду. А краще керуватися принципом: Не знаєш-не лізь!

Наводимо шерех в службах ...

Зараз ми візьмемося за порядок і очищення в службах нашої системи. Викликати вікно для роботи з ними можна в такий спосіб: Це у вже знайомому вікні Win + R прописуємо msconfig і переходимо у вкладку служби. В низу вікна ставимо галочку забороняє показувати служби системи Windows, це щоб уникнути непередбачених наслідків вашої старанності Зараз ми візьмемося за порядок і очищення в службах нашої системи залишаєте галочки навпроти тих служб, які хочете відключити. І потім відключаєте, система звичайно попросить перезавантажитися, на що можете сміливо погоджуватися, або ж дочитавши статтю до кінця, зробите це потім. Але це не все, якщо ви там бачили якусь частину служб, то що ви скажете зайшовши сюди? Win + R вводимо services.msc і бачимо величезний список з місцевими службами. Вражає, чи не так? Тут ви працюєте в такий спосіб, виділили рядок і в лівій частині дуже докладно описується що це і з чим його їсти ... Варто полазити хоча б для того, щоб збільшити поняття того, що у вас працює на системі, і чому ж вона так тупить. Там же в лівій колонці є посилання на відключення служби.

Пускаємо в хід професійних чистильників сміття на комп'ютері.

Хоча Windows 7 і 8 не так гальмують як їх попередники, але все ж прі не дослідному використанні система загразняется і приходить час, коли відкриття папки або ролика на вашому ПК займає не мілісекунди, а цілі секунди. Хоча навіть в досвідчених користувачів накопичується непотріб, з єдиною відмінністю в часі. Добре, якщо ви ручками прочистите і оптимізуєте вашу систему, а якщо немає розуміння як це робити чи ні бажання, ні часу? Тут приходять на допомогу професійні утиліти. У своїх оглядах я говорив про них, віддаю перевагу і раджу їх вивчити. Перша це - Uninstall Tool, а друга - Ccleaner. Як їх використовувати ви можете переглянути у відповідних записах блогу.

Наводимо порядок на робочому столі.

Скажіть, кому приємно сидіти за столом, на якому повно мотлоху, і всякої зайвої мотлоху. Думаю нікому, тому люди намагаються утримувати свій стіл в чистоті використовуючи для декору мінімум інструментарію, хлібниця, солянку і т.д. Робочий стіл вашого ПК, це аналог, як в житті будинку. Чому ви допускаєте бардак і величезна кількість ярликів на ньому? Вже давно доведено, що чим більше ярликів і гаджетів на вашому робочому столі, тим більше системі буде потрібно часу для включення і виключення, а також це підвищує витрати відеокарти.

Ви подивіться на мій робочий стіл, там немає нічого зайвого, все відсортовано по папках, а найнеобхідніші і часто використовувані програми знаходяться в низу вікна на вкладці пуску Ви подивіться на мій робочий стіл, там немає нічого зайвого, все відсортовано по папках, а найнеобхідніші і часто використовувані програми знаходяться в низу вікна на вкладці пуску. Єдиним мінусом, у мене є гаджети в правій стороні екрану, я вже перевіряв, коли їх немає, винда завантажується на секунд 10 швидше !!! Зробіть собі зручність і економічність ресурсів системи.

Працюємо над меню Пуск.

Крім робочого столу ви повинні професійно налаштувати під себе меню пуску, хто не знає що це таке, ось вам скрін мого меню. Крім робочого столу ви повинні професійно налаштувати під себе меню пуску, хто не знає що це таке, ось вам скрін мого меню

Я виніс все потрібні програми собі в цю панель, і при одному натисканні на будь-яку з них, вона відразу ж запускається. Давайте розберемося як це налаштовується і що взагалі там можна налаштувати ще. Клацаємо правим кліком по кнопці Пуск (в XP) або по кнопці-логотипу Windows (в Vista, 7 і 8). Вибираємо властивості і потрапляємо у вікно з настройками панелі завдань, меню пуску і панелі інструментів. Для більш докладної настройки є у вкладці Панель завдань, кнопка Налаштувати ось на неї і тиснемо. Там ви відсортуєте повідомлення значків, які в нижньому правому куті екрана. В основному немає нічого складного в цих вкладках і я думаю ви за назвами розберете що за що відповідає. Щоб закріпити програму на панелі меню пуску, є два відомих мені способи:

  1. Відкрити будь-який додаток і коли з'явиться ярлик в цій панелі, наводимо на нього і правим кліком викликаємо меню в якому є рядок - закріпити програму в панелі завдань.
  2. Взяти ярлик програми, можна навіть закритою і просто перетягнути на цю смужку, меню пуску. Вона автоматично закріпиться там назавжди.

У підсумку ми дозволимо зменшити кількість ярликів на робочому столі і зробимо актуальні програми доступні в один клік. Раджу не нехтувати такою можливістю.

Позбавляємося від старих драйверів, обновляємося на нові.

У нашій системі є певні пристрої вимагають програмне забезпечення для своєї роботи, що має назву драйверами. Драйвера, або як по жаргоні люблять висловлюватися IT-шники Дрова, можуть застарівати або взагалі не стояти на вашій системі. Це призводить до уповільненим діям роботи Windows, а часом і до повної відмови функціонування тієї чи іншої функції, такий як відео або аудіо. Є хороша програма або точніше збірка з встановлення та оновлення драйверів, про яку я вже писав в пості DriverPack Solution - автоматична установка драйверів. Але можна і в ручному режимі переглянути в якому стані наші драйвера. Для цього заходимо в панель управління і переходимо в меню Диспетчер пристроїв. Вибираєте пристрій і вам буде показаний драйвер, а можливо і кілька. Зробивши правий, клік вам відкриється меню в якому є пункт про бновіть драйвера. А в наступному вікні вибір між автоматичним пошуком в інтернеті і ручним із зазначенням драйвера на вашому ПК або підключеному носії. Ось такими, що не хитрими маніпуляціями ви перевірите стан ваших дров і заодно ознайомитеся з пристроями працюючими з вашою системою.

Мабуть на цій веселій ноті я буду закінчувати своє оповідання. З вами як завжди був я - Anders88 і до швидких зустрічей.

Вам було цікаво, порадьте друзям:

Похожие

... в для оптических очков, солнцезащитных очков, диоптрийных спортивных очков, очков для плавания в диоптрии ...
... в для оптических очков, солнцезащитных очков, диоптрийных спортивных очков, очков для плавания в диоптрии и оптических аксессуаров. В наши дни очки и солнцезащитные очки уже не просто плохая вещь, а часть моды и самовыражения. Однако в магазине оптики у нас не всегда есть время или время выбирать между солнцезащитными очками и оправой для оптических очков. Наш интернет-магазин предлагает вам возможность расслабиться. Вы также можете заказать очки в диоптрийном дизайне, оптике и оптике,
... мощью построения ссылок PageRank - это то, чем занимается SEO. Чем больше качественных ссылок н...
... мощью построения ссылок PageRank - это то, чем занимается SEO. Чем больше качественных ссылок на ваш сайт, тем выше ваш рейтинг в Google и других поисковых системах (т. Е. Чем выше ваш сайт будет отображаться на страницах поиска). Существует много способов создания ссылок. Создание ссылок на систематической основе. GOOGLE ИЩЕТ САЙТЫ, КОТОРЫЕ ДАЮТ ЛУЧШИЙ КОНТЕНТ ДЛЯ ПОЛЬЗОВАТЕЛЕЙ, САЙТЫ, КОТОРЫЕ ДАЮТ ЛУЧШИЙ ОПЫТ ПОЛЬЗОВАТЕЛЕЙ! Одним из золотых правил является создание
В процесі експлуатації комп'ютер або ноутбук постійно засмічується різними тимчасовими файлами, шкі...
В процесі експлуатації комп'ютер або ноутбук постійно засмічується різними тимчасовими файлами, шкідливими / рекламними додатками і залишками віддалених програм. У зв'язку з цим його швидкодію поступово знижується. Щоб якомога рідше вдаватися до перевстановлення windows і підтримувати швидкодію на належному рівні радимо вам пару раз на місяць використовувати програми, описані в даній статті. Всі вони безкоштовні, а їх робота відніме у вас всього декілька хвилин часу.
... нальним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «електронних помічників...
... нальним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «електронних помічників» була максимально можливою. Але як прискорити завантаження Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними параметрами, які коштують шалені гроші. Комусь подобається займатися оверлокінгом, тобто розгоном параметрів компонентів комп'ютера до максимально можливих значень. Це, до речі кажучи, теж може коштувати чималих
... ді роботи персонального комп'ютера або ноутбука, з плином часу, погіршується робота його системи і знижує...
... ді роботи персонального комп'ютера або ноутбука, з плином часу, погіршується робота його системи і знижується продуктивність в цілому. Це пояснюється тим, що операційна система забруднюється різними фрагментованими файлами, дублікатами і іншим мотлохом. Допомогти прискорити систему і впоратися з очищенням від сміття, для підвищення її продуктивності, допоможуть програми для оптимізації комп'ютера. Топ програм для оптимізації ПК Перш за все, необхідно розуміти,
... вність на комп'ютері вірусу. Як на віруси реагує комп'ютер, антивірусна програма або браузер. шкідливі п...
... вність на комп'ютері вірусу. Як на віруси реагує комп'ютер, антивірусна програма або браузер. шкідливі програми або віруси можуть призвести ваш комп'ютер в хаос. Вони можуть
... мой большой новостью сегодня, это может быть правдой? Lee Ji Ah на самом деле женат на главной з...
... мой большой новостью сегодня, это может быть правдой? Lee Ji Ah на самом деле женат на главной звезде Seo TaiJi, с двумя дочерьми. В новостях KBS в 21:00 сообщалось, что Сео ТайДзи вовлечен в судебный процесс на 55 сотен миллионов долларов. Ли Джи Ах подал в суд на Сео за 500 миллионов вон алиментов и 5 миллиардов вон имущества.
Рівень 1 Опис - $ 98 / місяць Ми створимо для вас унікальний соціальний контент і опублікуємо його 6 д...
Рівень 1 Опис - $ 98 / місяць Ми створимо для вас унікальний соціальний контент і опублікуємо його 6 днів на тиждень! Ви можете вибрати з 3-х платформ для публікації щодня (Facebook, Twitter, Google+ і LinkedIn).
... напевно, чули все і що-небудь про пошукову оптимізацію (або SEO)"> Ви, напевно, чули все і що-небу...
... напевно, чули все і що-небудь про пошукову оптимізацію (або SEO)"> Ви, напевно, чули все і що-небудь про пошукову оптимізацію (або SEO). І якщо ви цього не зробили, це добре. По суті, це зусилля, спрямовані на те, щоб зробити присутність вашого сайту більш помітною в пошукових системах, таких як Google, зосередившись на ключових словах і термінах, які ваша аудиторія використовує для пошуку інформації. На щастя для нас невеликі організації, SEO може мати великий вплив, оскільки вона пропонує
... для звітності, ми можемо запускати загальний звіт про рейтинги SERPs для вашого сайту, використову...
... для звітності, ми можемо запускати загальний звіт про рейтинги SERPs для вашого сайту, використовуючи ключові слова, отримані в результаті перегляду ключових слів, зроблених як частина початкового впровадження SEO-пакету, або як надано вами. У звіті відображатимуться дані про ваші показники в пошуковій системі за статистикою двигунів, сторінок і ключових слів, а також статистику видимості для кількох локальних і міжнародних пошукових систем, включаючи Google, Yahoo, MSN тощо.
... вже давно перестав бути робочою машиною, яка виконує строго певні функції. Для яких наявність а...
... вже давно перестав бути робочою машиною, яка виконує строго певні функції. Для яких наявність аудіо супроводу необов'язково. Тепер це невід'ємний атрибут практично будь-якого користувача як для роботи, так і для дозвілля. Погодьтеся, дуже неприємно, коли несподівано в операційній системі пропадає звук. Причин відсутності звуку може бути кілька. У статті ми розберемо основні причини і постараємося виправити ситуацію.
Але це не все, якщо ви там бачили якусь частину служб, то що ви скажете зайшовши сюди?
Вражає, чи не так?
Чому ви допускаєте бардак і величезна кількість ярликів на ньому?
Але як прискорити завантаження Windows 7?
Мой большой новостью сегодня, это может быть правдой?
Мой большой новостью сегодня, это может быть правдой?