Windows 8 гальмує - сильно, комп'ютер, чому, після переустановлення

  1. Причини, за якими гальмує система
  2. Наявність тимчасових файлів і невикористовуваних програм
  3. Одночасний запуск великого числа додатків
  4. Завантажений вірус або шкідливі програми
  5. Уповільнена працездатність унаслідок записи файлів на різні ділянки жорсткого диска
  6. Відео: Прискорення працездатності Windows 8.1
  7. відсутність драйверів
  8. Невикористані візуальні ефекти
  9. Тривала робота системи без перезавантаження
  10. Способи оптимізації Windows 8
  11. Змініть настройки харчування
  12. проводьте дефрагментацію
  13. Вимкніть візуальні ефекти
  14. Аналізуйте додатки з великими витратами ресурсів системи
  15. очищайте автозапуск
  16. Використовуйте утиліту msconfig
  17. Використовуйте внутрішні програми безпеки

Варто відзначити, що не завжди вдається максимально використовувати всі ресурси, так як після переустановлення Windows 8 час від часу комп'ютер починає гальмувати. Щоб оцінити всі переваги системи потрібно оптимізувати її роботу. Про те, як це зробити з мінімальними витратами, поговоримо докладніше.

Безумовно, всім доводилося зіткнутися з тим, коли з операційною системою Window 8 комп'ютер сильно гальмує, видає помилки і починає повільної працювати при виконанні звичайних завдань. Щоб вирішити проблему зовсім не обов'язково відразу перевстановлювати систему. У більшості випадків необхідно виконати кілька простих дій щодо поліпшення її роботи.

Причини, за якими гальмує система

Для того щоб збільшити продуктивність комп'ютера після переустановлення операційної системи потрібно вивчити детально дієві способи вирішення цієї проблеми. Отже, розглянемо всі можливі причини повільної роботи ПК більш детально.

Наявність тимчасових файлів і невикористовуваних програм

Напевно ви вже помічали, що комп'ютер працює набагато швидше, коли ОС тільки що переінстальовано. Справа в тому, що поки немає непотрібних програм, які в подальшому будуть встановлені на ПК.

Справа в тому, що поки немає непотрібних програм, які в подальшому будуть встановлені на ПК

Фото: CCleaner для видалення тимчасових файлів

Також відсутні тимчасові файли, які засмічують комп'ютер під час використання. Тому рекомендуємо періодично використовувати зручну програму CCleaner для видалення тимчасових файлів і очищення системного сміття.

Одночасний запуск великого числа додатків

Справа в тому, що кожен додаток окремо забирає певну частину ресурсів оперативної пам'яті і процесора, а це впливає на загальну продуктивність. Тому програми для роботи відкривайте в міру виникнення такої необхідності.

Тому програми для роботи відкривайте в міру виникнення такої необхідності

Фото: багато запущених додатків

Завантажений вірус або шкідливі програми

Після появи натяків на повільну нестабільну роботу ПК рекомендуємо відразу ж просканувати його антивірусом. Для вибору найбільш оптимального антивіруса читайте в наших наступних статтях.

Для вибору найбільш оптимального антивіруса читайте в наших наступних статтях

Фото: комп'ютерний вірус

Уповільнена працездатність унаслідок записи файлів на різні ділянки жорсткого диска

Під час копіювання файлів на чистий жорсткий диск вони записуються послідовно. З плином часу, коли в процесі роботи ми вирізаємо, переносимо, видаляємо файли і папки порожні шматочки розкидані по жорсткому диску.

Таким чином, комп'ютера при подальшому запису файлів доводиться шукати порожні фрагменти по всій поверхні жорсткого диска. А подальший процес зчитування файлу при цьому сповільнюється.

Для вирішення цієї проблеми рекомендуємо іноді проводити дефрагментацію жорсткого диска, адже її без проблем можна виконати стандартними додатками Віндоус. Після проведення цієї процедури всі дані перемістяться на початок жорсткого диска, тому файли і додатки почнуть завантажуватися швидше.

Відео: Прискорення працездатності Windows 8.1

Відсутність оновлень ОС

Установка прикладних продуктів і значущих системних оновлень є необхідною умовою відмінної продуктивності ПК. Як правило важливі оновлення забезпечують хорошу безпеку і допомагаю зробити роботу більш зручною. Процес завантаження оновлень автоматизований, після нього необхідно лише перезавантажити комп'ютер.

відсутність драйверів

Коли ви підключаєте до системного блоку нові пристрої або замінюйте комплектуючих, дуже важливою умовою є установка драйверів. Без них виникнуть системні помилки, а робота буде некоректна. Даний рада актуальна також для старих комп'ютерів, на яких драйвера не оновлювалися з моменту складання.

Даний рада актуальна також для старих комп'ютерів, на яких драйвера не оновлювалися з моменту складання

Фото: потрібно встановити драйвера

Невикористані візуальні ефекти

Наступна рекомендація призначена для робочих комп'ютерів, на яких встановлено інтерфейс Windows Aero. Якщо з плавною роботою виникли проблеми необхідно відключити візуальні ефекти, адже вони споживають більшу частину ресурсів. Це знизить навантаження на центральний процесор і відеокарту.

Це знизить навантаження на центральний процесор і відеокарту

Фото: параметри швидкодії

Функція відключення знаходиться в «Параметрах швидкодії».

Тривала робота системи без перезавантаження

Якщо довго не перезавантажувати комп'ютер - оперативна пам'ять засмічується, в результаті чого працездатність ПК стає повільною і гальмує. Це стосується і власників ноутбуків, які не вимикаючи його просто закривають кришку. Тому намагайтеся завжди вимикати комп'ютер після завершення роботи.

Способи оптимізації Windows 8

Існує думка, що Windows 8 гальмує і працює повільно. Багато хто помилково вважає, що набагато легше встановити стару перевірену версію, наприклад, Windows 7 або XP.

Зверніть увагу! Дана інформація не відповідає дійсності. Перш ніж змінювати нову версію на стару, варто оптимізувати настройки.

По правді сказати, «вісімка» - це вдосконалена ОС, яка витрачає в значній мірі менше ресурсів. Після виконання ряду простих дій ви відразу ж переконаєтеся в швидкодії Windows 8.

Змініть настройки харчування

Для того щоб уникнути перегріву системного блоку і виходу з ладу комплектуючих, функції процесора занижені за замовчуванням. Важливо мати потужний кулер, який буде охолоджувати контролер. При цьому ви зможете налаштувати продуктивність системи до максимальних показників.

При цьому ви зможете налаштувати продуктивність системи до максимальних показників

Фото: настройка електроживлення в системі

проводьте дефрагментацію

Цей старий перевірений спосіб оптимізації жорсткого диска здатний прискорити роботу ПК в кілька разів.

Цей старий перевірений спосіб оптимізації жорсткого диска здатний прискорити роботу ПК в кілька разів

Фото: дефрагментація жорсткого диска

Під час дефрагментації відбувається упорядкування кластерів, розкиданих в різних місцях системи, за рахунок чого нова інформація копіюється по порядку, тобто більш раціонально.

Вимкніть візуальні ефекти

В налаштуваннях комп'ютера ви можете вимкнути зайві візуальні ефекти, які передбачені розробниками виключно для естетичного сприйняття візуальної картинки під час роботи, але не більше. Наприклад, передбачена анімація при розгортанні і згортанні вікон.

Для того щоб відключити подібні ефекти досить:

  • перейти в «Панель управління»;
  • у вкладці «Система»;

    Фото: вибираємо Швидкодія

  • увійти в «Додаткові параметри»;
  • знайти пункт «Швидкодія».

    Фото: відключаємо візуальні ефекти

Аналізуйте додатки з великими витратами ресурсів системи

Інформація доступна у вкладці «Диспетчер завдань», яка спливає при одночасному натисканні клавіш Ctrl + Alt + Delete. Тут можна оцінити, які програми витрачають більше енергії в процентному співвідношенні. Потім можна відключити ті програми, які гальмують роботу процесора.

очищайте автозапуск

У деяких програмних засобах включена функція автозапуску при включенні комп'ютера. Хоча, як правило, більшість з них ми не використовуємо. У старих версіях реєстр можна було почистити лише за допомогою спеціальної програми. У Windows 8 дану функцію передбачили її творці. Тобто програми, якими ви не користуєтеся щодня

Використовуйте утиліту msconfig

Для оптимізації включення і відключення програм автозапуску користуйтеся функціональним додатком msconfig. Цей інструмент дозволяє контролювати роботу різних служб і додатків операційної системи, а також можливі варіанти її завантаження.

Цей інструмент дозволяє контролювати роботу різних служб і додатків операційної системи, а також можливі варіанти її завантаження

Фото: Автозавантаження програм

Для запуску варто:

  • натиснути клавіші Win + R;
  • ввести команду msconfig;

    Фото: виклик msconfig

  • потім почати кнопку «Ok» і можна самостійно управляти необхідними налаштуваннями.

Використовуйте внутрішні програми безпеки

Звичайно ж, ми звикли користуватися такими програмними засобами, як «Касперський», «Аваст», Доктор Веб »і тому подібними. Але всі вони гальмують роботу системи. Для захисту комп'ютера в Windows 8 вже передбачені вбудовані програми, що дуже зручно в плані їх оптимізації під конкретну систему.

Для захисту комп'ютера в Windows 8 вже передбачені вбудовані програми, що дуже зручно в плані їх оптимізації під конкретну систему

Фото: вбудований антивірус

До того ж відзначимо, що не варто боятися самостійно оптимізувати настройки вашого комп'ютера. Адже, виконавши ряд простих послідовних дій, ви поліпшите швидкодію Windows8 в кілька разів. А значить, зможете максимально використовувати необхідні саме для вас ресурси.

Похожие

... вно працює в ОС Windows, яка б жодного разу не чув про дефрагментації диска і не проводив її в надії прискорити роботу...
... вно працює в ОС Windows, яка б жодного разу не чув про дефрагментації диска і не проводив її в надії прискорити роботу системи"> Важко знайти людину, давно працює в ОС Windows, яка б жодного разу не чув про дефрагментації диска і не проводив її в надії прискорити роботу системи. Навколо цієї теми витає безліч міфів, на жаль, не всі чітко уявляють, які процеси стоять за цим явищем. Зараз ми спробуємо в цьому розібратися, для чого потрібна дефрагментація диска. Як відомо,
Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «елек...
Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «електронних помічників» була максимально можливою. Але як прискорити завантаження Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними параметрами, які коштують шалені гроші. Комусь подобається займатися оверлокінгом, тобто розгоном параметрів компонентів комп'ютера до максимально можливих значень. Це, до речі кажучи, теж
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукат...
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукати, наприклад, google або yandex. Якщо у вас є веб-сайт, і ви
... сть веб-сайту або веб-сторінки в природних або незаплачених (" органічних ") пошукових системах". Чому SEO є...
... сть веб-сайту або веб-сторінки в природних або незаплачених (" органічних ") пошукових системах". Чому SEO є важливим? Статистика * показує, що: 93% всіх інтернет-активностей починається з пошукової системи 75% користувачів не виходять за межі першої сторінки результатів 39% клієнтів надходять з пошукової системи
... Windows XP пройшло вже більше 10 років, вона все ще залишається однією з найпопулярніших настільних сист...
... Windows XP пройшло вже більше 10 років, вона все ще залишається однією з найпопулярніших настільних систем. Одна з причин її популярності - дуже скромні апаратні вимоги, адже XP для роботи вистачає процесора з тактовою частотою 300МГц, 1.5 Гб на жорсткому диску і 128Мб ОЗУ. Для порівняння - Windows 7 потрібно мінімум процесор 1 ГГц і вище, 16Гб дискового простору і 1Гб ОЗУ. Таким чином, Windows XP може цілком комфортно працювати навіть на дуже старому і слабкому залозі,
... вки гри непогано буде зробити дефрагментацію гвинта"> До установки гри непогано буде зробити дефр...
... вки гри непогано буде зробити дефрагментацію гвинта"> До установки гри непогано буде зробити дефрагментацію гвинта. Регулярне чищення жорсткого диска і реєстру від сміття теж допомагають. Для вивільнення пам'яті приберіть зайві програми з автозавантаження і вимкніть непотрібні служби (див. тут, як це зробити)
Добрий день. Досить часто так трапляється, що гра починає гальмувати без видимих ​​на те причин: по сист...
Добрий день. Досить часто так трапляється, що гра починає гальмувати без видимих ​​на те причин: по системним вимогам проходить, комп'ютер не завантажений сторонніми завданнями, відеокарта і процесор не перегріваються ... У таких випадках, як правило, багато користувачів починають грішити на Windows: перевстановлюють її, щоб очистити від сміттєвих файлів; встановлюють іншу версію Windows в якості другої ОС; намагаються знайти іншу версію гри, більш оптимізовану під конкретну ОС.
... програми для оптимізації комп'ютера. Топ програм для оптимізації ПК Перш за все, необхідно роз...
... програми для оптимізації комп'ютера. Топ програм для оптимізації ПК Перш за все, необхідно розуміти, що програми для оптимізації комп'ютера, бувають різними і принцип їх роботи також відрізняється. Отже, рекомендується використовувати подібні програми комплексно для досягнення максимального ефекту. Розглянемо ж ряд найбільш популярних, простих і ефективних програм.
... сть і тривалість життя. Якщо Ви не знаєте, чи має комп'ютер SSD чи ні, зверніться до керівництва користув...
... сть і тривалість життя. Якщо Ви не знаєте, чи має комп'ютер SSD чи ні, зверніться до керівництва користувача. SSD обмежений числом читання / запису, тому його життя обмежене в часі. Принцип дефрагментації полягає в переміщенні фрагментів даних на диск, що, отже, створює багато читання / запису. Крім того, контролер диска оснащений системою, яка дозволяє уникнути фрагментації даних, тому, крім небезпек для обладнання, дефрагментація буде абсолютно марна для диска.
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду зд...
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду здається, що сайт ідеально облаштований. Красива графіка, вишуканий дизайн, грамотний контент - все на своєму місці. Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс? Чого йому не вистачає? А не вистачає сайту пошукової
... вас вже був сумний досвід невдалого просування? Купа грошей пішла, а результату - нуль. Не посп...
... вас вже був сумний досвід невдалого просування? Купа грошей пішла, а результату - нуль. Не поспішайте розчаровуватися в просуванні. Цього можна було легко уникнути. Сайт просто потрібно було підготувати до просування. Що це означає? підготовка сайту до просування - це проведення внутрішньої оптимізації сайту. Запам'ятайте: при неправильній структурі сайту, невірно заповнених тегах h1, title, description -
Але як прискорити завантаження Windows 7?
Чому SEO є важливим?
Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс?
Чого йому не вистачає?
Вас вже був сумний досвід невдалого просування?
Вас вже був сумний досвід невдалого просування?
Що це означає?