Правила створення сайту під пошукову оптимізацію

  1. Використання фреймворків і CMS
  2. Мінімальна кількість динамічних сторінок
  3. Проста інформаційна архітектура
  4. Використання типового дизайну

Karina | 03.09.2014

SEO потрібно для того, щоб виводити сайт на високі позиції у видачі пошукових систем, але, на жаль, не всі ресурси готові до посиленої пошукової оптимізації. Що ж потрібно враховувати при розробці сайту, щоб він потім добре просувався?

При створенні нового ресурсу на перший план виходить вирішення завдань, для яких він і створюється, а також юзабіліті . Але в даний час дуже важливо також відразу ж закладати можливість роботи з усіма параметрами SEO. Наприклад, написання заголовків (title) і описів (description) вручну не тільки для сторінок товарів, а й для фільтрів (якщо говорити про інтернет-магазині). Наявність всіх необхідних інструментів в адміністративній панелі значно полегшить роботу з пошукової оптимізації сайту.

Використання фреймворків і CMS

Звичайно, деякі розробники при достатньому бюджеті можуть вирішити, що створення власної системи управління вмістом набагато краще використання існуючих готових варіантів. Так, така мета хороша, якщо перед проектом стоять якісь неординарні завдання, які існують через специфіку теми та ніде не наважувалися про це. Але, в більшості ситуацій, цілком вистачить шаблонних варіантів, які можна просто доповнити під себе.

Але, в більшості ситуацій, цілком вистачить шаблонних варіантів, які можна просто доповнити під себе

Існуючі CMS вже пройшли основні випробування і показали свої сильні і слабкі сторони, а також обросли безліччю розробників, які можуть доробити те, чого немає в стандартній версії. Також, що дуже добре, майже всі вони вже заточені під SEO. Найбільш дружніми до пошукової оптимізації CMS вважаються:

  • Webasyst;
  • WordPress;
  • Drupal;
  • Simpla і деякі інші.

Візьмемо, наприклад, WordPress. під час виникнення даної CMS багато SEO-функції сторінок були просто недоступні. А тепер у існуючого спільноти розробників є безліч базових і додаткових плагінів, призначених спеціально для SEO.

Час, що звільнився і гроші, які були витрачені на створення своєї CMS, краще направити на якісну внутрішню оптимізацію, зокрема на хороший контент.

Мінімальна кількість динамічних сторінок

З ростом популярності AJAX і JavaScript іноді здається, що статичні веб-сторінки потихеньку відходять у минуле. Але це не так - вони до сих пір превалюють в інтернеті. І, не дивлячись на популярність динамічних сторінок, для SEO вони шкідливі. На жаль, навіть англомовні сайти система Google не завжди ставить високо у видачі, що вже говорити про російськомовних аналогах.

На жаль, навіть англомовні сайти система Google не завжди ставить високо у видачі, що вже говорити про російськомовних аналогах

Проста інформаційна архітектура

Чим простіше і легше у сайту ІА, тим більше у нього шансів на хорошу видачу за основними просуваються запитам. Складна архітектура, особливо на великих порталах, може викликати проблеми з індексацією, дублюванням контенту і іншими неприємними речами. Спрощуючи сайт, ви робите його більш зрозумілим для пошукових систем.

Спрощуючи сайт, ви робите його більш зрозумілим для пошукових систем

Важливо пам'ятати, що чим менше рівень вкладеності сторінки, тим легше пошуковому роботу її знайти і проіндексувати. Роботи пошукових систем можуть не знайти сторінки з рівнем вкладеності вище 3.

Використання типового дизайну

Чим менше коду на посадочних сторінках, тим краще працює SEO - це давній закон. Якщо сайт перевантажений різними доповненнями і скриптами, індексація може бути утруднена, а то і зовсім неможлива, що викличе випадання з пошукової видачі.

При створенні сайту краще робити мінімалістичний і зрозумілий дизайн, який зараз дуже популярний, а не мудрувати зі складними конструкціями, які будуть тільки ускладнювати SEO-оптимізацію.

Відсутність зайвих скриптів і інших надбудов значно полегшить SEO для сайту і дасть кращі результати. Тут необхідно враховувати, що код - це теж текст, який сприймається ботами пошукових систем і заважає в пошуку значимого, справжнього тексту.

Проектуючи сайт під пошукову оптимізацію, завжди будьте уважні і робіть його якомога простішим і зрозумілим для людей і пошукових машин - тоді і високі позиції не змусять себе чекати.

Похожие

... використання я описав в цьому пості . Далі в справу вступає внутрішня перелінковка. З її до...
... використання я описав в цьому пості . Далі в справу вступає внутрішня перелінковка. З її допомогою можна перерозподіляти вагу сторінок між собою. Якщо на просувається статтю будуть посилатися інші статті всередині одного сайту, її вага збільшиться, а це прямий сигнал для пошукових систем про значущість її на майданчику. Такий спосіб оптимізації дозволить зберегти актуальність
... лькість потенційних клієнтів на Ваш веб-сайт, Вам необхідно чимало попрацювати, не тільки створивши приваблив...
... лькість потенційних клієнтів на Ваш веб-сайт, Вам необхідно чимало попрацювати, не тільки створивши привабливий і цікавий сайт, але і правильно розташувавши його в віртуальних пошукових гіпермаркетах. Але як підняти позицію посилання на Вашу сторінку в результатах пошуку, і тим самим привернути увагу відвідувачів саме до Вашого веб-ресурсу? У пошукових системах це завдання вирішується за допомогою поетапних дій під назвою SEO-оптимізація (Search Engine Optimization - оптимізація
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Cre...
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Creed · BioShock
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукат...
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукати, наприклад, google або yandex. Якщо у вас є веб-сайт, і ви
... сторінці видачі ПС, викличе довіру, виявиться зручним і зрозумілим для користувача. Василь Дрозд...
... сторінці видачі ПС, викличе довіру, виявиться зручним і зрозумілим для користувача. Василь Дроздов провів порівняльний аудит сайтів з точки зору їх оптимізації, текстового наповнення, засланого оточення і елементів юзабіліті. 4 квітня 2013 Відео-аудит: наочно розбираємо типові помилки сайту Хороші позиції у видачі пошукових систем, висока
У вас є привабливий веб-сайт, і ви відчуваєте, що він підкреслює вашу організацію найкращим чином. Тож уявіть, що ...
У вас є привабливий веб-сайт, і ви відчуваєте, що він підкреслює вашу організацію найкращим чином. Тож уявіть, що потенційний клієнт, який шукає в Інтернеті саме те, що ви маєте запропонувати, тільки для того, щоб знайти свій конкурс, оскільки вони з'явилися на першій сторінці результатів пошуку, а ви з'явилися на третьому.
... лька десятків пошукових систем. Найвідоміші з них - на слуху у всіх: Google, Яндекс, Mail. Пошуко...
... лька десятків пошукових систем. Найвідоміші з них - на слуху у всіх: Google, Яндекс, Mail. Пошукові роботи індексують сторінки ресурсів і виводять їх на певні місця в пошуковій видачі. Так ось, кожен пошуковий робот пред'являє до сайту свої вимоги. Чим точніше відповідає ресурс вимогам пошукової машини, тим вище він буде перебувати на сторінці видачі. Найбільш «улюблені» сайти пошукових систем ви можете побачити в легендарному топ-10 - першій десятці сайтів, виведеної на вашу пошуковому
Значимість оптимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем в...
Значимість оптимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем в повсякденному житті. Інтернет став самим затребуваним інформаційним джерелом виключно завдяки пошуковим системам. Досить ввести в рядок пошуку запит, і вже через мить перед Вами десятки сторінок з сотнями посилань. І шукати там можуть не тільки новинки кіно, але і Вашу фірму і саме Вашу продукцію. У кожної пошукової машини є статистика частоти запитів користувачів, т.e. можна оцінити в
... чних каталогах, дошках оголошень, розміщення повідомлень на форумах і блогах, комплекс необхідних дій для...
... чних каталогах, дошках оголошень, розміщення повідомлень на форумах і блогах, комплекс необхідних дій для залучення перших відвідувачів на ваш сайт. Просування сайту Просування сайту
... сторінки. Роботи ПС теж не люблять сторінки далеко від головної і індексують їх неохоче, довго. Ін...
... сторінки. Роботи ПС теж не люблять сторінки далеко від головної і індексують їх неохоче, довго. Іноді сторінки, сильно віддалені від головної, взагалі опиняються поза індексу на многостранічніках. Максимальний рівень вкладеності сторінок - третій або четвертий: чим далі сторінка від головної - тим менше шансів на індексацію. Карта сайту та налаштування robots.txt Щоб пошуковики максимально швидко індексували все нові сторінки, необхідно створити карту сайту. Є два
SMO оптимізація і просування - це досить молодий напрямок в методах просування сайту. SMO (Social Med...
SMO оптимізація і просування - це досить молодий напрямок в методах просування сайту. SMO (Social Media Optimization) - оптимізація сайту під соціальні та медіа мережі, з метою просування сайту та отримання відвідувачів з цих мереж, крім цього Ви, роблячи анонси
Що ж потрібно враховувати при розробці сайту, щоб він потім добре просувався?
Але як підняти позицію посилання на Вашу сторінку в результатах пошуку, і тим самим привернути увагу відвідувачів саме до Вашого веб-ресурсу?