Калібрування акумулятора Android

  1. Як визначити, що необхідна калібрування
  2. Що таке калібрування
  3. Швидкий спосіб для користувачів з правами Root
  4. Метод з використання Recovery mode
  5. Спосіб 1: Регулює
  6. Спосіб 2: Рекомендації компанії Google

Якщо ви помітили різного роду ознаки неправильної роботи акумулятора, не варто відразу йти в сервісний центр. Спробуйте виконати таку нешкідливу операцію, як калібрування акумулятора на android. Зробити це можна самостійно в домашніх умовах за допомогою певної комбінації дій або завдяки спеціалізованому софту.

Як визначити, що необхідна калібрування

Кожен телефон має свій акумулятор з певною ємністю. Користувачі при тривалій експлуатації смартфона вже знають, на скільки в середньому вистачає одного заряду батареї, тому ви можете з легкістю визначити неправильну роботу, відповідно, необхідність калібрування за такими ознаками:

  • Ваш мобільник дуже швидко розряджається;
  • При повній зарядці індикатор на пристрої не показує 100 відсотків;
  • Пристрій несподівано вимикається, хоча заряд батареї показує більше 10 відсотків.
  • Неможливо зарядити телефон телефон.

Причинами цих ситуацій можуть бути, природно, і проблеми з акумулятором, які вимагають покупки нової деталі. Але перш ніж робити подібного роду висновки, спробуйте зробити калібрування батареї. Цей процес не займе багато часу, але, можливо, зможе вирішити вашу проблему, і ви заощадите свої гроші.

Що таке калібрування

Якщо ви подивіться в словник, то знайдете такі поняття, як настройка, оптимізація. В даному контексті цей процес має на увазі оптимізацію споживання заряду акумулятора мобільного пристрою.

Проблема може полягати в тому, що система Андроїд НЕ буде коректно зчитувати стан батареї. Внаслідок цього, навіть при повному заряді енергії індикатор буде показувати не 100 відсотків. Також неправильне сприйняття може призводити до того, що на екрані телефону показується заряд ще 2-5 відсотків, але через секунду він вже вимикається. Ситуація, коли мобільник за пару секунд «з'їв» до 5 відсотків батареї, вкрай малоймовірна.

Щоб телефон «запам'ятав» правильні параметри і перестав дуже швидко розряджатися, слід виконати калібрування.

Швидкий спосіб для користувачів з правами Root

Багато власників смартфонів і планшетів отримали права суперкористувача. З їх допомогою ви можете отримати повний доступ до операційної системи на Андроїд, при цьому використовувати різні додатки, завдяки яким можлива настройка параметрів системи.

Одним з таких додатків є Battery Calibration. Завантажити її ви можете в офіційному магазині Google Play-Market. Процедура включає в себе кілька найпростіших кроків:

  1. Встановіть програму на ваш пристрій, а потім запустіть її. На екрані ви побачите поточний заряд акумулятора.
  2. Підключіть мобільний апарат до зарядки. Дочекайтеся, поки індикатор в Battery Calibration буде непереливки 100%.
  3. Як тільки це відбудеться, натисніть кнопку «Battery Calibration».
  4. Вимкніть пристрій від зарядки, а потім перезавантажте.

Тепер ваша батарея повинна налаштуватися, а також правильно сприймати заряд. Таким способом, ви показуєте «початкову» точку відліку для акумулятора, і він запам'ятовує її. Варто відзначити, що дана методика не продовжує термін служби батареї. Про те, як збільшити термін, ви можете ознайомитися в Інтернеті. Збільшення тривалості автономної роботи досягається за рахунок правильної методики зарядки.

Метод з використання Recovery mode

Ще одна методика для пристроїв з правами суперкористувача. Мобільні пристрої на операційній системі Андроїд мають спеціальний режим відновлення, під назвою Recovery mode . З його допомогою можна виконати безліч різних речей, в тому числі провести калібрування.

Щоб відкалібрувати акумулятор, вам необхідно наступне:

  1. Перейдіть в режим Recovery mode .
  2. Виберіть в меню пункт «wipe data / format».
  3. Знайдіть підпункт «wipe battery stat». Натисніть на нього.
  4. Дочекайтеся закінчення процесу.
  5. Проведіть повний розряд вашого смартфона до виключення;
  6. Чи не тому числі апарат, поставте на зарядку.
  7. Коли індикатор покаже 100%, включіть смартфон (при цьому він повинен бути обов'язково підключений до мережі електроживлення), а потім виконайте всі пункти для способу з Battery Calibration.

Третій пункт в даній інструкції видаляє з файлової системи batterystats.bin, який відповідає за статистику використання акумулятора. Як тільки телефон включається, він пересоздается, при цьому в нього записується новий «рівень» заряду батареї. Якщо ви зробили все правильно, батарея більше не буде різко розряджатися на кілька відсотків відразу.

Спосіб 1: Регулює

Якщо ви фактично не можете отримати права суперкористувача або просто не хочете цього робити, для вас є кілька способів калібрування без використання Root.

Перший має на увазі використання тільки зарядного пристрою, а також допоміжного додатки CurrentWidget: Battery Monitor, знайти яке ви можете на просторах «Плей Маркета». Воно показує поточний заряд батареї в міліампер.

Попередньо вам необхідно дізнатися ємність вашого акумулятора. Зробити це можна оглянувши інструкцію до телефону, прочитавши його специфікацію на коробці або просто знайти цю інформацію в мережі Інтернет.

Інструкція включає в себе наступні кроки:

  1. Додайте віджет програми CurrentWidget: Battery Monitor на робочому столі.
  2. Поставте гаджет на зарядку, при цьому дайте йому повністю зарядитися. Заряджайте його до тих пір, поки віджет буде непереливки кількість міліампер, яке відповідає обсягу батареї.
  3. Як тільки цей показник досягне необхідної межі, перезапустіть смартфон.

Цими діями ви дасте зрозуміти апарату, який максимальний рівень заряду є істинним.

Спосіб 2: Рекомендації компанії Google

У зв'язку з величезною кількістю суперечок, як правильно заряджати телефон і як коректно проводити калібрування, деякі фахівці вирішили звернутися до офіційного представництва інтернет-гіганта Google. Так як саме ця компанія відповідальна за розробку операційної системи, то вони як не можна краще дадуть відповідь на питання спільного зацікавлення.

Інженери від «Гугл» дали таку інструкцію:

  1. Зробити повний розряд, а потім виконати зарядку пристрою протягом, як мінімум, 8 годин.
  2. Від'єднати зарядку від апарату і вимкніть його. Поставити смартфон або планшет на зарядку ще на одну годину.
  3. Відключити зарядку і включити пристрій. Протримати його в такому стані 1-2 хвилини.
  4. Вимкнути гаджет, а потім знову виконати зарядку. Продовжувати це протягом однієї години.
  5. Від'єднати зарядку і включити смартфон або планшет.

Від'єднати зарядку і включити смартфон або планшет

Дана методика може здатися складною, але вона дозволить повною мірою зробити калібрування. Інженери з Google також повідомляють, що ця послідовність дій ніяк не зможе збільшувати тривалість роботи батареї. Якщо гаджет все одно швидко розряджається, то проблема вже в акумуляторі. Це і є відповідь на питання, що робити, якщо телефон не заряджається.

Поскаржитись на контент

Похожие

Починаючи просування сайту, багато веб-майстри стикаються з серйозними труднощами. Деякий з них пов'язані ...
Починаючи просування сайту, багато веб-майстри стикаються з серйозними труднощами. Деякий з них пов'язані з термінологією, з неможливість зрозуміти, про що йде мова. Непідготовленій людині такі терміни, як «SEO», «ранжування», «перелинковка», «семантичне ядро», ні про що не говорять. Але як же просувати сайт, не знаючи базової термінології? Що це таке взагалі - SEO-оптимізація?
... з англійської - search engine optimization) - це комплекс заходів щодо внутрішньої і зовнішньої оптиміз...
... з англійської - search engine optimization) - це комплекс заходів щодо внутрішньої і зовнішньої оптимізації для підняття позицій інтернет-магазину в результатах видачі пошукових систем по певних запитах користувачів. Мета SEO - збільшення кількості потенційних клієнтів і подальша монетизація цього трафіку. Чим вище позиція сайту в результатах пошуку, тим більше зацікавлених відвідувачів
Якщо ви хоч раз пробували самостійно прошити або повернути до життя "заглючила" смартфон або пла...
Якщо ви хоч раз пробували самостійно прошити або повернути до життя "заглючила" смартфон або планшет на Android, то напевно стикалися з поняттям "Recovery". Сьогодні ми детально поговоримо про те, що це за штука, навіщо вона взагалі потрібна, і звичайно, як туди увійти. Що таке Recovery Recovery mode - це спеціальний режим завантаження android-пристроїв, що дозволяє
... кали і ніколи раніше на нього не переходили. Браузер також може почати повільно працювати або з...
... кали і ніколи раніше на нього не переходили. Браузер також може почати повільно працювати або зависати, може з'явиться велика кількість надбудов або розширень, при наявності підключення до Інтернету браузер не може підключитися до мережі, і т.д. Все це свідчить про наявність вірусів або шкідливих програм на комп'ютері. Комп'ютер працює зі збоями або зависає під час перезавантаження. Руткіт або вірус можуть стати причиною нестабільної роботи операційної
... брувати батарею? Калібрування батареї, наприклад смартфона, потрібна якщо пристрій не вірно показує ступінь за...
... брувати батарею? Калібрування батареї, наприклад смартфона, потрібна якщо пристрій не вірно показує ступінь заряду. Наприклад вказано заряд батареї 50%, а пристрій відключається. Або останні 20ть% заряду батареї зникають за пару хвилин. Своїми словами, відкалібрувати батарею, означає показати смартфону кордону повністю зарядженої і повністю розрядженою батареї (акумулятора) на уявній лінійці. У кожного Андроїд пристрої є особливий контролер, який стежить за рівнем
... способів визначити промишляє чи сайт клоакінг: 1. Fetch as Googlebot. Якщо у вас є підстави вв...
... способів визначити промишляє чи сайт клоакінг: 1. Fetch as Googlebot. Якщо у вас є підстави вважати, що сайт міг бути зламаний і в даний момент займається клоакіногм, то скористайтеся інструментом Google webmaster tools - "Fetch as Googlebot" (Сканування -> подивитися як Googlebot), введіть url сторінки і ви отримаєте вихідний код - це фактично те, що бачить пошуковий робот. Порівняйте отриманий код з кодом
... зень, паважаныя чытачы, у гэтай невялікай нататцы хачу расказаць пра тое, як увайсці ў blogspot адм...
... зень, паважаныя чытачы, у гэтай невялікай нататцы хачу расказаць пра тое, як увайсці ў blogspot адмінку блога. Так як многія пачаткоўцы блогеры трапляюць у тупіковую сітуацыю, калі ў іх не атрымліваецца аўтарызавацца на дадзеным сэрвісе. У папярэдняй артыкуле па сэрвісе Blogger я пісаў пра тое, як стварыць блог на Blogger . Гэта даволі проста і зойме ў пачаткоўца не больш за 30 хвілін. Асабіста я рэкамендую
Добре оптимізований веб-сайт для пошукових систем дуже важливий для власників веб-сайтів, щоб не відс...
Добре оптимізований веб-сайт для пошукових систем дуже важливий для власників веб-сайтів, щоб не відставати від постійної конкуренції на веб-сайтах. Це
Было время, когда Google был конечной точкой всего Интернета. Если вы занимались поиском, покупкой и т. Д...
Было время, когда Google был конечной точкой всего Интернета. Если вы занимались поиском, покупкой и т. Д., Вы переходили в Google. По некоторым оценкам, у Google было почти 80% от общей доли рынка поиска. С тех пор доля Google, похоже, упала, и есть несколько важных причин, почему. Google никогда не был самым легким местом для покупок. Это было
... более релевантного сайта (согласно Google) для ключевое слово сообщается. Если первые выделен...
... более релевантного сайта (согласно Google) для ключевое слово сообщается. Если первые выделенные страницы не оптимизированы для этого ключевого слова, то это потому, что ни одна страница вашего сайта не была признана релевантной данному ключевому слову. Поиск " allinurl: ключевое слово ": чтобы увидеть страницы, которые имеют ключевое слово в теге заголовка страницы (и, кстати,
На сьогоднішній день існує безліч сучасних результативних форм просування товарів і послуг, в тому числі і т...
На сьогоднішній день існує безліч сучасних результативних форм просування товарів і послуг, в тому числі і такий забутий багатьма метод, як ярмарок. Вигоду від проведення ярмарку отримують як виробники товарів, так і дрібні оптовики з малим бюджетом. Представити
Але як же просувати сайт, не знаючи базової термінології?
Що це таке взагалі - SEO-оптимізація?
Брувати батарею?
Брувати батарею?