Як прискорити інтернет в Windows 7: подивитися і збільшити швидкість, способи за допомогою віджетів, гаджетів, програм

  1. Причини зниження швидкості інтернету
  2. Як перевірити швидкість інтернету на комп'ютері з Windows 7
  3. «Диспетчер завдань Windows»
  4. Онлайн-перевірка
  5. Відео: тестування швидкості інтернет-з'єднання за допомогою SpeedTest
  6. Покрокова інструкція щодо прискорення інтернету
  7. налаштування роутера
  8. Налаштування операційної системи
  9. Відео: збільшення швидкості мережі
  10. Відео: поради щодо поліпшення швидкості з'єднання

Незважаючи на те, що інтернет став невід'ємною частиною нашого життя, користувач не завжди залишається задоволений якістю підключення. Часто з'єднання обривається, скидається WAN, знижується швидкість отримання даних. Причини таких проблем криються в використовуваному обладнанні, що надаються провайдером послуги та налаштування.

Причини зниження швидкості інтернету

Вони вважають, що провайдер завжди повинен надавати можливість роботи в мережі на найвищій швидкості. Це не так. Швидкість залежить від використовуваних ресурсів.

Ресурси поділяються на два види:

  • внутрішні. До внутрішніх ресурсів належать ті, власником яких є саме ваш провайдер інтернет-послуг. На них швидкість роботи мережі буде у багато разів вище, ніж на зовнішніх;
  • зовнішні. До них відносяться всі інші сайти.

Зниження швидкості передачі даних може бути пов'язано з технічними аспектами, наприклад, пропускною спроможністю апаратури вашого провайдера. Якщо в конкретний проміжок часу навантаження на мережу невелика, то швидкість роботи буде вище. Увечері, коли всі повертаються з роботи і виходять в інтернет, швидкість з'єднання може знижуватися.

Оптоволоконний кабель, модем або роутер теж можуть бути причиною зниження швидкості: вони не завжди можуть справлятися з тим потоком даних, який надає провайдер. В такому випадку роутер або модем можуть швидко вийти з ладу або не працювати належним чином.

Трафік може споживатися різними програмами на ПК, наприклад, антивірусним програмним забезпеченням. Воно автоматично обробляє безліч пакетів даних. Якщо буде виявлено підозрілий код, то небезпечний файл блокується і повертається на сервер. Антивірус одночасно працює в обидві сторони: він приймає дані, гальмуючи весь потік, обробляє їх і тільки потім повертає користувачеві. Шкідливе програмне забезпечення або шпигунські програми діють приблизно за тим же принципом, тільки вони нічого не фільтрують, а приймають і відправляють пакети даних зловмисникові.

Зазвичай ОС використовує трафік для перевірки і скачування оновлень. Торренти навіть після закриття самої оболонки програми і виходу з неї залишаються в ОЗУ персонального комп'ютера і в сховищі режимі споживають ресурси мережі.

Щоб перевірити, в вашому чи комп'ютері проблема, досить виміряти пропускну здатність на іншому пристрої, який гарантовано добре налаштоване. Якщо проблема залишається, то можете бути впевнені, що несправність стосується зовнішньої апаратури.

Як перевірити швидкість інтернету на комп'ютері з Windows 7

Потреба в найточніших даних виникає рідко. Якщо вам досить приблизного аналізу, можна скористатися програмою Skype. З її допомогою можна відстежити стабільність з'єднання (якість звуку і відео) і синхронізації даних. Обов'язково робіть це за допомогою вбудованого помічника (Sound Test). Якщо ви будете зв'язуватися з іншим користувачем, то точно визначити, у кого неполадки, не вийде.

В окремому вікні торрентів можна подивитися на усереднений показник швидкості. Це число може вказувати і на пропускну здатність сервісу. Проблеми мережі виражаються мінімальними значеннями швидкості або регулярними перепадами. Стабільна цифра означає, що якість з'єднання хороше.

«Диспетчер завдань Windows»

«Диспетчер завдань Windows» - вбудована утиліта, яка дозволяє користувачеві відстежити безліч даних, що відносяться до продуктивності мережі.

Запустити «Диспетчер завдань» можна одним з декількох способів:

Узагальнена інформація про мережу буде вказуватися у вкладці «Сеть». Тут відображається графік доступу до Інтернету по локальній мережі і бездротової. Щоб подивитися детальну інформацію:

  1. Перейдіть у вкладку «Швидкодія» і клацніть на кнопці «Монітор ресурсів». У вкладці «Швидкодія» клацніть на кнопці «Монітор ресурсів»
  2. У «Моніторі ресурсів» буде відображатися актуальна інформація по всіх параметрах комп'ютера. Для оцінки швидкодії підключення до мережі натисніть на однойменну вкладку. «Монітор ресурсів» відображає повну інформацію про використання мережі

Онлайн-перевірка

У мережі існує безліч сервісів, призначених для перевірки швидкодії підключення і працездатності інтернету. Можна скористатися сервісом SpeedTest. Інтерфейс сайту простий і розібратися в ньому зможе кожен. Для початку перевірки користувачеві досить натиснути на велику кнопку «Почати» ( «Begin Test»).

Дочекайтеся завершення процедури перевірки і вивчіть отримані результати: пінг підключення, швидкість отримання та відправки пакетів даних.

Ping (пінг) - утиліта для перевірки якості з'єднання в мережах на основі TCP / IP. Вона дозволяє оцінити швидкість мережі, тобто той час, за яке пакет даних, відправлений з вашого комп'ютера, досягає певного сервера і повертається назад.

Інший сервіс для перевірки роботи інтернет-з'єднання - 2IP. Він надає ширшу інформацію про комп'ютер користувача. З його допомогою можна:

  • подивитися інформацію про підключення, часу в мережі і версії ОС;
  • вивчити інформацію про використаний браузері і його версії;
  • виміряти швидкість інтернет-з'єднання.

Перейдіть на головну сторінку сайту у вкладку «Тести». У меню виберіть «Швидкість інтернет-з'єднання» і натисніть на кнопку «Тестувати». Дочекайтеся закінчення і вивчіть результат.

Онлайн-сервіси мають ряд недоліків. Один з найсерйозніших полягає в тому, що вони не можуть враховувати завантаженість ліній вашого провайдера. В результаті фактична швидкість може відрізнятися від тієї, яку ви побачите на екрані монітора.

Відео: тестування швидкості інтернет-з'єднання за допомогою SpeedTest

Віджети для робочого столу

Для операційної системи Windows 7 можна знайти спеціальні віджети, які будуть відслідковувати швидкість з'єднання в реальному часі.

Будьте пильні при скачуванні віджетів для відстеження швидкості з'єднання. Велика їх частина може виявитися вивертом зловмисників, охочих запровадити в ваш комп'ютер шкідливе ПЗ і витягнути конфіденційну інформацію.

Network Utilizations - безкоштовна і маленька програма, яку можна знайти у вільному доступі в інтернеті. Утиліта володіє непоганими можливостями настройки, наприклад, користувач може змінювати розмір відображення картинки, налаштовувати прозорість і вказувати інші параметри відображення. В налаштуваннях є функція зміни інтервалу перевірки (поле «Update Interval»).

Як аналог можна використовувати індикатор швидкості - NetMeter. Візуально він мало чим відрізняється від попереднього віджета і володіє тим же набором функцій і налаштувань.

Ці програми відображаються в виділеної частини екрану поверх активних вікон.

Щоб результати перевірок не були спотворені, бажано відключати всі програми і додатки, які споживають інтернет-ресурси.

Покрокова інструкція щодо прискорення інтернету

В першу чергу потрібно проаналізувати програмні продукти, запущені на вашому персональному комп'ютері. Велика кількість працюючих чатів, месенджерів, браузерів, веб-клієнтів споживають чимала кількість ресурсів. Повністю видаліть ці програми. Якщо вони вам потрібні, то заберіть їх з автозавантаження. Це можна зробити наступним способом:

  1. Натисніть на клавіатурі комбінацію клавіш Win + R і введіть команду «msconfig».
  2. Відкрийте вкладку «Автозавантаження».
  3. Приберіть зі списку всі програми, які можуть використовувати трафік (приберіть галочку поруч з назвою).

Шкідливі програми можуть таємно використовувати ресурси вашого пристрою і мережі. Намагайтеся регулярно проводити сканування комп'ютера. Краще за все не заходити на невідомі сайти і не викачувати ніяких програм з невідомих джерел. Антивіруси теж можуть знижувати швидкість, тому, якщо вам в конкретний проміжок часу потрібно максимальний показник з'єднання, на час вимкніть захист.

налаштування роутера

Бездротове підключення володіє серйозним недоліком - люди можуть користуватися мережею, якщо вони знаходяться в радіусі покриття. Зловмисники можуть зламати пароль і отримати несанкціонований доступ до мережі. Якщо з моменту підключення інтернет працював без проблем, а через деякий час почав давати збої, значить, хтось підключився до вашого роутеру. В такому випадку змініть пароль Wi-Fi з'єднання. Зробити це можна в такий спосіб (у кожної моделі роутера процес зміни пароля може відрізнятися):

  1. В адресному рядку браузера введіть комбінацію 192.168.0.1 або 192.168.0.0.
  2. Вкажіть дані для входу в настройки роутера (зазвичай пишуться на задній стороні самого пристрою).
  3. Перейдіть у вкладку «Захист бездротового режиму».
  4. Вкажіть тип захисту «WPA-PSK» або «WPA2-PSK» і введіть пароль. Вкажіть тип захисту і введіть пароль
  5. Не забудьте зберегти зміни, натиснувши на відповідну кнопку.

Якщо ваш роутер і роутер ваших сусідів працюють на одному каналі, це теж може виявитися причиною зниження швидкості. Виконайте наступні дії:

  1. Увійдіть в налаштування роутера.
  2. Відкрийте вкладку «Бездротовий режим».
  3. В поле «Канал» вкажіть будь і збережіть. Вкажіть номер каналу

Налаштування операційної системи

Проблеми з мережею можуть полягати в тому, що користувач використовує піратську версію операційної системи, або система споживає багато інтернет-ресурсів для перевірки оновлень. Щоб усунути проблему, виконайте наступне:

  1. Натисніть на клавіатурі комбінацію клавіш Win + R і введіть команду «gpedit.msc».
  2. У «Редакторі локальної групової політики» виберіть «Конфігурацію комп'ютера».
  3. Далі клікніть на каталог «Адміністративні шаблони» і «Мережа».
  4. У папці «Планувальник пакетів QoS» знайдіть файл «Обмежити резервовану пропускну здатність». Відкрийте файл «Обмежити резервовану пропускну здатність»
  5. Поставте відмітку на становище «Включити», обмеження встановіть в положення 0% і збережіть зміни.
    Вкажіть значення, як на скріншоті, і збережіть зміни

Відео: збільшення швидкості мережі

утиліта TweakMaster

Для збільшення швидкодії мережі можна використовувати програми, які автоматично змінять настройки комп'ютера на оптимальні. TweakMaster підійде тим, хто не розбирається в архітектурі мереж.

TweakMaster автоматично змінює налаштування на оптимальні для збільшення швидкодії мережі

Інтерфейс утиліти простий: зовні вона нагадує будь-який інсталяційний пакет.

Після запуску користувачеві буде запропоновано вибрати один з варіантів підключення. Якщо ви не знаєте, яким чином ваш комп'ютер підключений до мережі, можете вибрати найперший пункт, тоді додаток автоматично проаналізує дані, і ви отримаєте бажаний результат.

Бажано вказати один з можливих варіантів підключення, тоді процес оптимізації завершиться набагато швидше. Також є розширена версія програми, яка дозволяє прискорити роботу веб-браузерів за допомогою вбудованих утиліт.

Відео: поради щодо поліпшення швидкості з'єднання

Користувачі можуть самостійно визначити швидкість підключення і роботи мережі за допомогою спеціальних програм і онлайн-сервісів. Слід лише з обережністю завантажувати їх з інтернету, щоб випадково не встановити на комп'ютер шкідливе ПЗ.

Оцініть статтю:

(5 голосів, середнє: 2.6 out of 5)

Поділіться з друзями!

Похожие

... видкість завантаження - важливий аспект, що впливає на задоволеність читачів веб-ресурсом. Більш т...
... видкість завантаження - важливий аспект, що впливає на задоволеність читачів веб-ресурсом. Більш того, Google зараховує цей фактор, розподіляючи місця в пошуковій видачі. Скоротіть кількість HTTP-запитів. 80% завантаження доводиться на скрипти, зображення, флеш, файли CSS. Чим менше елементів
... део Якщо все що вам потрібно від Інтернету це перегляд Онлайн фільмів, то для комфортного перегляду...
... део Якщо все що вам потрібно від Інтернету це перегляд Онлайн фільмів, то для комфортного перегляду фільмів вам вистачить 4 мегабіта. Є звичайно закордонні телеканали які віщають зі швидкістю 600-900 кілобайт в секунду, але таких каналів дуже мало, а вітчизняних каналів з такою якістю мовлення і зовсім немає. Для самих же досвідчених користувачів, повинно вистачити 10 Мегабіт, але насправді є не так багато сайтів які віддають медіа контент на
... нтернету придумує собі проблему типу - "у мене не вийде" або "ніхто не погодитися", навіть...
... нтернету придумує собі проблему типу - "у мене не вийде" або "ніхто не погодитися", навіть не спробувавши нікого залучити. Запевняємо Вас, якщо Ви спробуєте навчитися залучати рефералів, то у Вас неодмінно вийти. Спрямування здатні приносити стабільний прибуток в будь-якому проекті - це факт. Але для цього потрібно щоб кількість рефералів росло, а їх активність не знижувалася. Тому сьогодні поговоримо про найбільш популярних способи залучення користувачів. Як
Привіт читачі блогу MoyiZametki.ru. Часи йдуть, а разом з ними і інформаційні технології крокують п...
Привіт читачі блогу MoyiZametki.ru. Часи йдуть, а разом з ними і інформаційні технології крокують по планеті. Крокують, так, що струму дивись. І ось одного разу приходить такий момент, коли технічні характеристики ПК починають не задовольняти користувача. Наприклад одного разу прийде такий момент, коли чергова версія улюбленої
Всі власники інтернет-магазинів знають, що для того, щоб в магазині було багато замовлень і він принос...
Всі власники інтернет-магазинів знають, що для того, щоб в магазині було багато замовлень і він приносив гарний прибуток своєму власникові, треба мати хорошу відвідуваність. Відвідуваність кожного сайту залежить від трьох чинників. Найголовніший - ключові слова. Треба придумати основні ключові слова для інтернет-магазину такі, щоб після введення їх в пошукові системи, дійсно збільшили відвідуваність сайту. Ще два не менш важливі чинники - оптимізація (внутрішня
... в браузері стали завантажуватися повільно, фільми викачуються протягом доби, а відтворення потокового відео перетво...
... в браузері стали завантажуватися повільно, фільми викачуються протягом доби, а відтворення потокового відео перетворюється на справжні тортури, волею-неволею замислюєшся, як дізнатися швидкість інтернету і збільшити її.
... део: обмеження QoS Збільшуємо кеш DNS Цей спосіб підійде для користувачів, які відвідують одні й ...
... део: обмеження QoS Збільшуємо кеш DNS Цей спосіб підійде для користувачів, які відвідують одні й ті ж сайти. DNS-кеш зберігає в собі дані таких сайтів, і при його збільшенні вони будуть прогружаются швидше. Перейдіть в «Пуск - Виконати - regedit». Відкриється редактор реєстру.
... нтернету і з комп'ютера в Інтернет. Тому, краще якщо на комп'ютері будуть одночасно активовані і а...
... нтернету і з комп'ютера в Інтернет. Тому, краще якщо на комп'ютері будуть одночасно активовані і антивірусна програма, і брандмауер. Комп'ютер працює повільно або гальмує. Якщо комп'ютер почав працювати повільніше ніж зазвичай або гальмувати, це також є ознакою того, що він заражений шкідливим ПЗ. Щоб визначити, що саме є причиною неправильної роботи ПК досить відкрити
На сьогоднішній день не можна обійтися без якісного просування сайтів та інтернет ресурсів. Саме для цього існує се...
На сьогоднішній день не можна обійтися без якісного просування сайтів та інтернет ресурсів. Саме для цього існує сео-оптимізація, яка дозволяє вивести ресурс на лідируючі позиції. На ринку представлена величезна кількість компаній, які надають свої послуги в даному напрямку. Кращий варіант для вибору - якісне співвідношення ціни і якості.
Часто буває, що місця на комп'ютері катастрофічно не вистачає або якісь програми, а можливо гри, більше не потрі...
Часто буває, що місця на комп'ютері катастрофічно не вистачає або якісь програми, а можливо гри, більше не потрібні і їх потрібно видалити, зробити деінсталяцію. Давайте видалимо їх, але зробимо це правильно. Спочатку подивимося, що для нашої зручності підготував творець програми. Натискаємо меню «Пуск» і тиснемо на пункт «Всі програми». У списку, що розкрився, встановлених на Ваш комп'ютер програм, шукаємо назву програми,
... века, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не праводзіў яе ў надзеі паскорыць працу ...
... века, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не праводзіў яе ў надзеі паскорыць працу сістэмы"> Цяжка знайсці чалавека, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не праводзіў яе ў надзеі паскорыць працу сістэмы. Вакол гэтай тэмы лунае мноства міфаў, на жаль, не ўсе выразна ўяўляюць, якія працэсы стаяць за гэтай з'явай. Зараз мы паспрабуем у гэтым разабрацца, для чаго патрэбна дэфрагментацыя дыска. Як вядома,