Все, що ви хотіли знати про Google Play Music

  1. Основні функції
  2. Платні функції
  3. експериментальні функції
  4. Використання в браузері
  5. десктопні програми
  6. Мобільний додаток
  7. висновок

Як ви ймовірно вже знаєте, музичний сервіс компанії Google офіційно   почав свою роботу в Україні

Як ви ймовірно вже знаєте, музичний сервіс компанії Google офіційно почав свою роботу в Україні . Подія це дійсно важливе, так як комплекс послуг, що надається Google Play Music, не має на сьогоднішній день аналогів на нашому ринку. У цій статті ми хочемо допомогти вам не тільки краще розібратися з можливостями самого сервісу, але і познайомитися з ситуацією навколо нього екосистемою.

Основні функції

Сервіс Google Play Music призначений для зберігання, прослуховування та придбання музичних композицій. На відміну від більшості конкурентів, які орієнтовані насамперед на отримання прибутку і мають тому дуже убогі можливості при безкоштовному використанні, Google Play Music цілком здатний зацікавити навіть тих користувачів, які не бажають витрачати своїх грошей.

Посудіть самі - вам виділяється на серверах компанії місце для зберігання 20 000 треків. При цьому розмір самих композицій не враховується, рахунок йде тільки на кількість. Навіть якщо ви будете завантажувати звичайні середні пісеньки по 5-10 МБ, то мова вже йде про досить великому обсязі дискового простору. Якщо ж ви любитель високоякісних записів опер або нескінченних міксів електронної музики, то компанії доведеться витратити на вас сотні і сотні гігабайт, але жодної копійки за це ви не заплатите.

Інтерфейс сервісу Google Play Music

Вся ваша фонотека буде організована в прекрасний музичний каталог, який структуровано за альбомами, жанрами, виконавцями. Зрозуміло присутній дуже потужний пошук (це ж Google!), За допомогою якого можна в лічені секунди знайти будь-яку потрібну вам композицію. Є також простенький редактор тегів для редагування неправильних метаданих, причому при цьому можна скористатися підказками сервісу.

Важливою функцією Google Play Music, а для мене особисто це одна з найпривабливіших фішок, є наявність так званих радіостанцій. По суті це автоматично генеруються плейлисти, які створюються на основі ваших музичних уподобань. Варто віддати належне програмістам Google - застосовувані ними алгоритми настільки вміло підбирають музику, що відірватися від прослуховування просто неможливо.

Варто віддати належне програмістам Google - застосовувані ними алгоритми настільки вміло підбирають музику, що відірватися від прослуховування просто неможливо

Утиліта Google Play Music Manager для завантаження музики

Для завантаження треків в Google Play Music існує два способи. Перший - це скористатися спеціальною утилітою, яку вам запропонують завантажити при натисканні кнопки Поповнити фонотеку в правому верхньому куті сервісу. Існують версії для Windows, OS X і Linux, причому працюють вони приблизно однаково. При установці від вас буде потрібно вказати свої облікові дані, а потім папку, в якій знаходиться ваша музична колекція. Після цього всі музичні файли, що містяться в цьому каталозі, будуть автоматично завантажені в Google Play Music. Надалі утиліта буде моніторити зазначені папки, і при виявленні в них нових треків автоматично відправить їх в хмару.

Другий спосіб завантаження працює тільки в браузері Chrome і полягає в простому перетягуванні папки з файлами у вікно Google Play Music. При цьому вам буде запропоновано завантажити розширення, яке служить не тільки для зручного прослуховування музики (про це трохи нижче), але і допоможе вам у подальшому автоматично завантажувати треки з зазначених папок.

Важливою особливістю сервісу є можливість в будь-який момент отримати свою музику назад. Вам достатньо натиснути кнопку Download і вибрані вами треки прилетять до вас назад на комп'ютер або мобільний пристрій. Таким чином, Google Play Music постає перед нами в ролі універсального музичного хмари, куди ми здаємо свої треки на зберігання, щоб вони не займали місце на жорсткому диску або в пам'яті смартфона, а потім в будь-який момент можемо отримати до них доступ з будь-якого свого пристрою . Це дійсно надзвичайно зручно.

Платні функції

Як ви могли переконатися вище, навіть безкоштовна модель використання Google Play Music цілком приваблива. Але в цьому випадку вибір музики буде обмежений тільки простором завантажених вами треків. Якщо ж ви вирішите розщедритися на 49 грн / місяць (при підключенні до 15 вересня, потім - 59 грн / місяць), то кількість доступних альбомів розшириться до декількох мільйонів. Ви отримаєте безлімітний, вільний від реклами доступ до величезної кількості музики, зможете додавати її в свою колекцію і відтворювати нарівні з власними композиціями.

Ви отримаєте безлімітний, вільний від реклами доступ до величезної кількості музики, зможете додавати її в свою колекцію і відтворювати нарівні з власними композиціями

Підключення функції All Access для доступу до платної музиці

Зовсім по-іншому при цьому починає виглядати функція автоматичного підбору музики. Якщо при безкоштовному акаунті вам підбирають музику з декількох сотень або навіть тисяч ваших треків, то при повному доступі відкривається доступ до мільйонів музичних композицій. Таким чином, ви отримуєте по-справжньому розумний радіо, яке грає завжди свіжу музику на основі вивчення ваших смаків і уподобань.

експериментальні функції

Подібно до деяких інших сервісів компанії Google Play Music має кілька експериментальних функцій, які заховані від поверхневого погляду, але можуть бути дуже корисні.

Подібно до деяких інших сервісів компанії Google Play Music має кілька експериментальних функцій, які заховані від поверхневого погляду, але можуть бути дуже корисні

Експериментальні функції Google Play Music

Перш за все це можливість використання для відтворення технології HTML5 замість неабияк нас вже замучив Flash. Мені здалося також корисним включити відображення оцінок пісень за п'ятибальною шкалою. Багатьом також сподобається функція відображення спливаючих повідомлень про початок нового треку, яка прекрасно працює як в Google Chrome, так і в Firefox.

Використання в браузері

Логічно використовувати для прослуховування веб-інтерфейс сервісу. Ви просто заходите на сторінку Google Play Music за допомогою будь-якого сучасного браузера і отримуєте доступ до всіх наявних функцій музичного сервісу. А завдяки старанням незалежних розробників, оперативно подбали про написання спеціальних розширень, зможете ще додати додаткові цікаві можливості.

А завдяки старанням незалежних розробників, оперативно подбали про написання спеціальних розширень, зможете ще додати додаткові цікаві можливості

Розширення Music Plus додає спливаюче вікно для управління відтворенням

Наприклад, розширення Music Plus for Google Play Music для браузера Chrome уможливить управління відтворенням за допомогою невеликого спливаючого вікна, що позбавляє вас необхідності постійно перемикатися на вкладку з Google Play Music. Це ж розширення вміє шукати і демонструвати тексти програються пісень, додає управління за допомогою гарячих клавіш і скробблінг в Last.FM.

Приблизно таку ж функціональність має Prime Player for Google Play Music і Better Music . А ось творці Musicality Music Player вирішили не обмежуватися одним сервісом і додали в своє розширення ще й підтримку 8Tracks, Amazon Cloud Player, Deezer, DI.FM, Grooveshark і безлічі інших популярних музичних сервісів. Радимо також звернути увагу на розширення Play Midnight , Яке хоч і не вносить жодних нових функцій зате може повністю змінити зовнішній вигляд сервісу за допомогою вбудованих тем.

Радимо також звернути увагу на розширення   Play Midnight   , Яке хоч і не вносить жодних нових функцій зате може повністю змінити зовнішній вигляд сервісу за допомогою вбудованих тем

Розширення Play Midnight з вбудованою темної темою

існує версія Play Midnight і для браузера Firefox. Хоча в цілому, слід визнати, любителі вогнелис можуть відчути себе кілька обділеними - розширення для Google Play Music в каталозі Firefox практично відсутні. Можна згадати хіба що Google Music Media Key Fix , Який додає управління гарячими клавішами і Google Music Scrobbler , Що відповідає за відправку інформації про програється музиці в Last.FM. Ось, мабуть, і все.

десктопні програми

Якщо ви не працюєте в даний момент в інтернеті, а, наприклад, займаєтеся малюванням в Photoshop, то тримати для відтворення музики цілий браузер і постійно перемикатися в його вікно може бути не дуже зручно. Тому можемо вам порадити кілька альтернативних способів відтворення музики з Google Play Music.

Тому можемо вам порадити кілька альтернативних способів відтворення музики з Google Play Music

Воспроіведеніе через міні-програвач для браузера Chrome

Перш за все варто звернути увагу на спеціальне додаток для браузера Chrome , Яке дозволяє користуватися всіма можливостями сервісу з невеликого міні-плеєра. Він може бути при бажанні розміщений поверх всіх вікон і дозволяє зручно управляти відтворенням не відволікаючись від основної роботи.

Ще однією цікавою розробкою в цьому напрямку є створення окремого десктопного плеєра під назвою Desktop Google Music Player . Він працює у власному вікні, має можливість відображення у вигляді міні-плеєра, інтеграцію з Windows, скроблінг в Last.FM і деякі інші цікаві можливості. Завантажити програму можна за цим засланні .

Завантажити програму можна за цим   засланні

Програвач Rhythmbox з встановленим плагіном

Трохи краще йдуть справи в Linux. Тут підтримкою Google Play Music може похвалитися Rhythmbox - один з найпотужніших мультимедійних програвачів для цієї системи. Спочатку вам буде необхідно встановити спеціальне доповнення, докладні інструкції про процедуру інсталяції ви можете отримати на цій сторінці . Після цього ви зможете працювати з музикою зі свого музичного хмари точно так же, як і з локальної.

Крім цього, не будемо забувати про чудовий Nuvola Player , Який спеціально замислювався як десктопний клієнт для онлайнових музичних сервісів і зуміє знайти спільну мову не тільки з Google Play Music, але також з Grooveshark, 8tracks, Deezer, Amazon Cloud Player. З його допомогою ви зможете налагодити повну інтеграцію перерахованих хмарних сервісів в інтерфейс операційної системи, в тому числі управління гарячими клавішами, сумісність з звуковим меню і системою повідомлень.

Мобільний додаток

Однією з найсильніших сторін музичного сервісу Google є його кроссплатформенность. Закачавши один раз свою фонотеку в хмару, вам не знадобиться більше турбуватися про її доступності з різних пристроїв, варто лише встановити відповідне мобільний додаток на свій планшет або смартфон.

Закачавши один раз свою фонотеку в хмару, вам не знадобиться більше турбуватися про її доступності з різних пристроїв, варто лише встановити відповідне мобільний додаток на свій планшет або смартфон

Інтерфейс мобільного додатка Google Play Music для Android

Варто відзначити, що зовнішній вигляд і функції мобільного додатка для Android в цілому повторюють можливості веб-додатки. Тут ви, звичайно, знайдете всю вашу хмарну фонотеку, стан якої синхронізується і завжди підтримується в актуальному стані. Крім цього, плеєр вміє відмінно працювати з зберігаються на вашому пристрої аудіо файлами, так що цілком може бути використаний і в якості основного музичного плеєра.

Важливою функцією мобільного додатка є можливість завантаження будь-якого треку, альбому або плейлиста для офлайнового відтворення. Таким чином, якщо ви плануєте поїздку в місце, де не буде швидкого доступу до мережі, то зможете попередньо cкачать стільки музики з Google Play Music, скільки вам необхідно.

висновок

У цій статті ми постаралися дати вам короткий огляд самого Google Play Music, а також тих інструментів, які зможуть допомогти вам використовувати його найбільш зручним і продуктивним способом. Як ви можете самі переконатися, Google Play Music - це не просто «ще один музичний сервіс», а справжній прорив, рівних якому на українському ринку просто не існує. Його можливості навіть у безкоштовній версії настільки привабливі, а вартість повного доступу настільки невелика, що навіть у закоренілих музичних піратів напевно виникне спокуса приспустити свій чорний прапор.

Похожие

... функціоналу зворотного зв'язку і запитів оцінок (
... функціоналу зворотного зв'язку і запитів оцінок (
Спостерігайте за трафіком на новому веб-сайті, і ви, мабуть, виминетеся з нудьги між відвідувачами. Отже, я...
Спостерігайте за трафіком на новому веб-сайті, і ви, мабуть, виминетеся з нудьги між відвідувачами. Отже, як великі сайти збільшують трафік з 0 до тисяч, або навіть сотень тисяч унікальних відвідувачів на день? Оптимізація пошукової системи (SEO) це маркетингова
Одним з найголовніших критеріїв вибору смартфона є операційна система. Сьогодні на ринку лідирують Android і Apple...
Одним з найголовніших критеріїв вибору смартфона є операційна система. Сьогодні на ринку лідирують Android і Apple, що підтверджують одвічні суперечки між прихильниками даних ОС. Але, крім цього, об'єктами суперечок часто стають два найпопулярніших магазину додатків: Google Play або App Store - що краще? Що краще: Google Play або AppStore Коли вийшов новий iPhone 3G, з ним же випустили магазин App Store . Відразу після
... в щодо внутрішньої і зовнішньої оптимізації для підняття позицій інтернет-магазину в результатах вида...
... в щодо внутрішньої і зовнішньої оптимізації для підняття позицій інтернет-магазину в результатах видачі пошукових систем по певних запитах користувачів. Мета SEO - збільшення кількості потенційних клієнтів і подальша монетизація цього трафіку. Чим вище позиція сайту в результатах пошуку, тим більше зацікавлених відвідувачів переходить на нього з пошукових систем. При аналізі ефективності
... браузеров (adblock), до появления мобильных платформ и социальных сетей. Я также считаю, что существует более ши...
... браузеров (adblock), до появления мобильных платформ и социальных сетей. Я также считаю, что существует более широкий переход от традиционной печатной и телевизионной рекламы к онлайн, что исключает необходимость поиска. Смысл этой статьи - дать
Починаючи просування сайту, багато веб-майстри стикаються з серйозними труднощами. Деякий з них пов'язані ...
Починаючи просування сайту, багато веб-майстри стикаються з серйозними труднощами. Деякий з них пов'язані з термінологією, з неможливість зрозуміти, про що йде мова. Непідготовленій людині такі терміни, як «SEO», «ранжування», «перелинковка», «семантичне ядро», ні про що не говорять. Але як же просувати сайт, не знаючи базової термінології? Що це таке взагалі - SEO-оптимізація?
Наше агентство предлагает вам несколько инструментов, которые помогут вам понять естественные ссыл...
Наше агентство предлагает вам несколько инструментов, которые помогут вам понять естественные ссылки и лучше понять оптимизацию вашего сайта. Функции Google Поиск " site: yoursite.com ": позволяет просматривать страницы вашего сайта, проиндексированные поисковой системой. Поиск " site: ключевое слово yoursite.com ": позволяет увидеть страницу вашего
Адным з галоўных крытэраў выбару смартфона з'яўляецца аперацыйная сістэма. Сёння на рынку лідзірую...
Адным з галоўных крытэраў выбару смартфона з'яўляецца аперацыйная сістэма. Сёння на рынку лідзіруюць Android і Apple, што пацвярджаюць адвечныя спрэчкі паміж прыхільнікамі дадзеных АС. Але, акрамя гэтага, аб'ектамі спрэчак часта становяцца два найпапулярнейшых крамы прыкладанняў: Google Play або App Store - што лепш? Што лепш: Google Play або AppStore Калі выйшаў новы iPhone 3G, з ім жа выпусцілі крама App Store . Адразу
... відображатися в списку Карт Google (офіційно відомий як Google Місця на карті), на першій сторін...
... відображатися в списку Карт Google (офіційно відомий як Google Місця на карті), на першій сторінці для географічних пошукових запитів може бути виклик, якщо ви не знайомі з тим, що робить хороший список і що робить поганим. Тут, в покращеному інтернет-маркетингу, ми точно знаємо, що потрібно для того, щоб ви отримали верхній список на карті Google. Через домінуюче візуальне розташування результатів пошукової системи Google Карти Google можуть мати значний вплив на ймовірність того, що користувач
PageRank - термін для частини "алгоритму", який пошукова система Google використовує для ранжирування веб-са...
PageRank - термін для частини "алгоритму", який пошукова система Google використовує для ранжирування веб-сайтів за їхнім баченням. З більш ніж 200 різних елементів робот Google вимірює та аналізує, як сайт повинен бути розміщений у результатах пошуку. Алгоритм, який Google використовує, є таємним, для захисту від зловживань, тобто. Більше 200 різних елементів, які мають значення для того сайту, який надається сайту, 100% не відомі нікому, крім співробітників Google.
Мы знаем, что оптимизация изображений для Google является одной из самых избитых тем, которые можно ...
Мы знаем, что оптимизация изображений для Google является одной из самых избитых тем, которые можно найти в блоге о цифровом маркетинге . Тем не менее, мы считаем необходимым настаивать на этом, поскольку каждый день мы находим новые случаи, которые забывают применить это на практике, и это необходимо либо для SEO-оптимизации изображений, либо просто для того, чтобы ваш сайт был хорошо оптимизирован. По нашим знаниям и опыту, это 11 ключей,
Отже, як великі сайти збільшують трафік з 0 до тисяч, або навіть сотень тисяч унікальних відвідувачів на день?
Але, крім цього, об'єктами суперечок часто стають два найпопулярніших магазину додатків: Google Play або App Store - що краще?
Але як же просувати сайт, не знаючи базової термінології?
Що це таке взагалі - SEO-оптимізація?
Але, акрамя гэтага, аб'ектамі спрэчак часта становяцца два найпапулярнейшых крамы прыкладанняў: Google Play або App Store - што лепш?