Як залишитися вірним Windows 7: створюємо ідеальний інсталяційний образ системи

  1. Кращі SSD-накопичувачі NVMe для Windows 7
  2. Windows 7 на сучасному обладнанні
  3. Установка «сімки» на комп'ютери з процесором Skylake і супершвидким SSD-накопичувачем
  4. Установка Windows: адаптація до сучасного обладнання

Кінцевий термін - 14 грудень 2020 року. В цей чорний для багатьох вівторок Microsoft перестане випускати оновлення безпеки для Windows 7, а також припинить будь-яку технічну підтримку даної версії. Взагалі, була б воля корпорації, вже зараз всі користувачі перейшли б на «десятку». Це б заощадило Microsoft безліч грошей і полегшило системне обслуговування. Однак так швидко стара любов не іржавіє: згідно з даними дослідників ринку з компанії StatCounter, близько 40% всіх європейських користувачів, як і раніше, вважають за краще в повсякденній роботі використовувати перевірену часом Windows 7 - таким чином, частки «сімки» і «десятки» приблизно рівні . І тому є реальні причини.

Основна: Windows 7 функціонує гладко. Навіть підтримка драйверів для застарілого обладнання не є проблемою. Windows 7 не терзає користувачів надмірно цікавими функціями, як Windows 10, не дратує постійної саморекламою браузера Edge або плеєра Windows Media Player. Також не забудьте, що користувачі «сімки» не знають, що таке зайва опіка, в яку входить, наприклад, автоматичний запуск оновлень.

Однак тим, хто хоче триматися до кінця і аж до 2020 року зберігати вірність Windows 7, доведеться бути сильними: досвід, набраний з моменту виходу «десятки», навчив, що компанія Microsoft робить для своїх колишніх систем лише необхідний мінімум. Якщо коротко: на нових машинах Windows 7 працювати не буде (див. Блок праворуч). Про що з'явилися недавно проблеми з функцією оновлення концерн думає в останню чергу. Очевидно, по світу найближчим часом повинна прокотитися ще одна хвиля глобальної загрози, подібна WannaCry, щоб корпорація зайнялася безпекою і більш ранніх версії Windows.

Втім, далі ви зрозумієте, що більшість перешкод, які чинить Microsoft фанатам Windows 7, цілком можна перебороти. За допомогою парочки прийомів «сімка» стане навіть на сучасні апаратні платформи, такі як Skylake, Kaby Lake і Ryzen. Систему можна тримати в актуальному стані, навіть коли відповідна функція перестає працювати належним чином. Крім того, ми дамо різні поради, в тому числі і по створенню резервної копії системи. Такий архів з Windows 7 завжди необхідно тримати напоготові на випадок, якщо недбалість Microsoft знову призведе до непередбачених проблем.

Кращі SSD-накопичувачі NVMe для Windows 7

SSD-накопичувачі NVMe в форматі M.2 передають дані швидше, ніж SATA SSD. Для установки Windows 7 на NVMe SSD, однак, знадобиться особливий драйвер - від Microsoft або від виробника.

Windows 7 на сучасному обладнанні

У квітневий патч-день компанія Microsoft офіційно заявила про припинення підтримки Windows 7 на нових апаратних платформах Intel Kaby Lake і AMD Ryzen: оновлень чекати не варто. Ще при виведенні на ринок Intel Skylake корпорація повідомляла, що на «сімці» більше не будуть працювати нові функції, інтегровані Intel, в тому числі і Speed ​​Shift (див. Блок нижче).

При цьому складання нового комп'ютера на базі Skylake має багато переваг, таких як підтримка USB 3.1 і більш швидкі SSD-накопичувачі NVMe в компактному форматі M.2. Покоління 2017 року, процесори Kaby Lake і Ryzen, хоча і вважаються трохи більше швидкісними, ніж Skylake, однак Intel і AMD практично не оновили їх периферію і інтерфейси. І при цьому проблеми з установкою і обслуговуванням системи найчастіше зустрічаються саме під Kaby Lake і Ryzen - таким чином, слід добре зважити зусилля і переваги від їх використання.

Установка «сімки» на комп'ютери з процесором Skylake і супершвидким SSD-накопичувачем

Установка Windows 7 на Skylake за замовчуванням не передбачена. І якщо вам необхідно поставити систему на SSD-накопичувач (див. Блок), без парочки прийомів не обійтися. В принципі неважливо, яке апаратне забезпечення приховано в ПК, - в будь-якому випадку інсталяційний диск повинен бути оновлений. Вихідним пунктом стане ISO-файл з Windows 7 і Service Pack 1 - без останнього у вас нічого не вийде. Установчий образ можна скачати безпосередньо з сайту Microsoft (див. Блок).

В такому ISO-файлі з Windows 7 ви не знайдете три функції: завантажувач UEFI, драйвер xHCI для USB 3.0 і драйвер NVMe, що дозволяє настановної програмі розпізнавати жорсткий диск. Сучасні платформи використовують xHCI для управління USB-пристроями. Без xHCI не працюватиме ні USB-миша, ні така ж клавіатура.

Таким чином, ці три опції необхідно послідовно додати в ISO-файл. Для цього за допомогою програми 7-Zip спочатку розпакуйте файл образу в папку на жорсткому диску. Завантажувач UEFI вийміть з файлу «install.wim», також відкривши його через 7-Zip, і помістіть в папку «sources».

У 7-Zip перейдіть до «1 | Windows | Boot | EFI »і витягніть файл« bootmgfw.efi ». Помістіть його в розпакований образ, в розділ «efi | boot », папку« boot »доведеться створити самостійно. Тут вже перейменуйте файл в «bootx64.efi».

Установка Windows: адаптація до сучасного обладнання

Драйвери для USB 3.0 і NVMe інтегруються в інсталяційний файл за допомогою програми NTLite ( www.ntlite.com ). У випадку з процесорами Skylake і Kaby Lake ви отримаєте USB-драйвер безпосередньо від Intel ( goo.gl/DNkX9B ). Для Ryzen всі основні виробники материнських плат від Asus і MSI до Gigabyte пропонують відповідні драйвери.

Для подальшої інтеграції в NTLite важливо, щоб драйвер був представлений у вигляді архіву (наприклад, ZIP), а не в форматі EXE, оскільки він повинен бути розпакований. Драйвер для NVMe від Microsoft для Windows 7 існує тільки у вигляді пакету виправлень. Швидше за все потрапити на потрібну сторінку техпідтримки можна через пошук в Google за запитом «kb2990941». Скачайте звідти пакет в формі архіву MSU, розпакуйте його за допомогою 7-Zip і витягніть звідти CAB-файл з драйверами.

Розпакування завантажувача UEFI і драйвера NVMe. За допомогою 7-Zip витягніть з архіву boot.wim завантажувач UEFI. Тепер відкрийте MSU-файл з хотфиксов KB2990941 і витягніть CAB-файл з драйвером NVMe

Тепер запустіть NTLite і в розділі «Додати | Папка образу »вкажіть шлях до розпакованого файлу з образом Windows. Під «змонтованими образами» з'являться рядки «install.wim» і «boot.wim». Розкрийте обидві натисканням на трикутник зліва. Файл «install.wim» являє собою образ, в якому знаходяться файли Windows, «boot.wim» містить в собі програму для установки системи.

Таким чином, драйвери для USB і NVMe необхідно інтегрувати в обидві образи. Для цього під рядком «install.wim» натисніть на версію Windows 7, яку ви хочете встановити, наприклад «Професійна», і виберіть з контекстного меню пункт «Завантажити». Для вбудовування USB-драйвера перейдіть до пункту «Драйвери» зліва, а потім натисніть на «Додати | Папка з декількома драйверами »- тут вкажіть шлях до розпакованим драйверам USB.

Тепер натисніть на «Застосувати» і «Обробка», щоб додати драйвери в файл «install.wim». Зліва виберіть пункт «Оновлення» і через кнопку «Додати | Пакетні файли »інтегруйте CAB-файл з драйверами для NVMe тим же чином. Обидва процеси повторіть для рядки «boot.wim». На завершення в програмі NTLite експортуйте новий образ натисканням на кнопку «Створити ISO». Цей файл образу завантажте в програму Microsoft «Windows 7 USB / DVD Download Tool» (wudt.codeplex.com) і звідти запишіть його на USB-накопичувач об'ємом не менше 4 Гбайт.

Нова збірка інсталяційного образу Windows за допомогою NTLite. У NTLite завантажте розпакований ISO-образ Windows. Нові драйвери для USB і HDD необхідно додати як в install.wim, так і в boot.wim. Драйвери NVMe інтегруйте через «Оновлення», а драйвер xHCI для USB 3.0 - через «драйвери»

Прийшов час зайнятися активацією в BIOS нового комп'ютера режиму UEFI і відключенням опції Secure Boot. На різних моделях материнських плат процес відрізняється, при виникненні труднощів зверніться до керівництва користувача або до онлайн-документації.

Тепер вставте USB-накопичувач і з нього запустіть новий комп'ютер. Установка Windows протікає звичайним чином. Метод повинен працювати як з процесором Skylake, так і з архітектурою Kaby Lake і Ryzen. Про всяк випадок в блоці ми підготували заходи щодо усунення проблем, якщо такі у вас виникнуть.

Похожие

... Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними пара...
... Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними параметрами, які коштують шалені гроші. Комусь подобається займатися оверлокінгом, тобто розгоном параметрів компонентів комп'ютера до максимально можливих значень. Це, до речі кажучи, теж може коштувати чималих матеріальних вкладень. Адже при неправильному оверлокінгом розганяється комплектує може просто-напросто вийти з ладу. Я ж пропоную абсолютно безкоштовний і безпечний спосіб,
Часто буває, що місця на комп'ютері катастрофічно не вистачає або якісь програми, а можливо гри, більше не потрі...
Часто буває, що місця на комп'ютері катастрофічно не вистачає або якісь програми, а можливо гри, більше не потрібні і їх потрібно видалити, зробити деінсталяцію. Давайте видалимо їх, але зробимо це правильно. Спочатку подивимося, що для нашої зручності підготував творець програми. Натискаємо меню «Пуск» і тиснемо на пункт «Всі програми». У списку, що розкрився, встановлених на Ваш комп'ютер програм, шукаємо назву програми,
... зень, паважаныя чытачы, у гэтай невялікай нататцы хачу расказаць пра тое, як увайсці ў blogspot адм...
... зень, паважаныя чытачы, у гэтай невялікай нататцы хачу расказаць пра тое, як увайсці ў blogspot адмінку блога. Так як многія пачаткоўцы блогеры трапляюць у тупіковую сітуацыю, калі ў іх не атрымліваецца аўтарызавацца на дадзеным сэрвісе. У папярэдняй артыкуле па сэрвісе Blogger я пісаў пра тое, як стварыць блог на Blogger . Гэта даволі проста і зойме ў пачаткоўца не больш за 30 хвілін. Асабіста я рэкамендую
... найсці чалавека, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не право...
... найсці чалавека, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не праводзіў яе ў надзеі паскорыць працу сістэмы"> Цяжка знайсці чалавека, даўно працуе ў АС Windows, які б ні разу не чуў пра дэфрагментацыі дыска і не праводзіў яе ў надзеі паскорыць працу сістэмы. Вакол гэтай тэмы лунае мноства міфаў, на жаль, не ўсе выразна ўяўляюць, якія працэсы стаяць за гэтай з'явай. Зараз мы паспрабуем у гэтым разабрацца, для чаго патрэбна дэфрагментацыя дыска.
Вступ До Windows Vista багато користувачів поставилися досить прохолодно, проте сьогодні вони з надією ...
Вступ До Windows Vista багато користувачів поставилися досить прохолодно, проте сьогодні вони з надією дивляться на наступну ОС від Microsoft. Компанія стверджує, що навчилася на своїх помилках і обіцяє більш ефективну ОС Windows 7. Оскільки нова операційна система буде встановлюватися на нові настільні ПК і ноутбуки після свого виходу в кінці цього року, то у Windows
... windows-7-1.jpg" alt=""> Перад Вамі разгорнецца спіс усталяваных на кампутары праграм. У ім Вы зна...
... windows-7-1.jpg" alt=""> Перад Вамі разгорнецца спіс усталяваных на кампутары праграм. У ім Вы знаходзіце патрэбную праграму і вылучаеце яе, клікнуўшы на яе мышкай. Над спісам праграм з'явіцца пункт «Выдаліць», яго і націскаем. Дарагі чытач, віншую цябе! Цяпер ты ведаеш, як правільна стандартным спосабам, без ўстаноўкі дадатковым платных і бясплатных праграм,
У цій статті я вам розповім про те, як прибрати програму з автозавантаження Windows XP способом, який...
У цій статті я вам розповім про те, як прибрати програму з автозавантаження Windows XP способом, який не буде потрібно установки додаткового софта і відніме пару хвилин. Метод надзвичайно простий і ви з ним обов'язково впораєтеся. Автозавантаження - це список програм, які завантажуються разом з операційною системою. Велика кількість програм в автозавантаженні можуть уповільнювати старт комп'ютера і його роботу. Багато програм встановлюють свої додатки саме в автозавантаження, хоча це
... зробити і для чого взагалі налаштовувати SSD пристрою в Windows 7 розглянемо далі. Отже, зовсі...
... зробити і для чого взагалі налаштовувати SSD пристрою в Windows 7 розглянемо далі. Отже, зовсім недавно мій знайомий купував потужний комп'ютер. І для більшої швидкості роботи було прийнято рішення встановити туди SSD накопичувач для установки на нього операційної системи. Давайте розберемося чим відрізняється SSD від звичайного HDD. Як говорить нам Вікіпедія: SSD - Твердотéльний накопичувач (англ. Solid-statedrive, SSD) - комп'ютерне немаханічне пристрій
... нають, що для того, щоб в магазині було багато замовлень і він приносив гарний прибуток своєму власни...
... нають, що для того, щоб в магазині було багато замовлень і він приносив гарний прибуток своєму власникові, треба мати хорошу відвідуваність. Відвідуваність кожного сайту залежить від трьох чинників. Найголовніший - ключові слова. Треба придумати основні ключові слова для інтернет-магазину такі, щоб після введення їх в пошукові системи, дійсно збільшили відвідуваність сайту. Ще два не менш важливі чинники - оптимізація (внутрішня і зовнішня).
17 Кві 2014 | Автор: admin | Рубрика: Новини Не секрет, що сайти знайомств користуються в інтернеті ...
17 Кві 2014 | Автор: admin | Рубрика: Новини Не секрет, що сайти знайомств користуються в інтернеті величезною популярністю. Так чому б не створити власне своєрідне віртуальне
Привіт читачі блогу MoyiZametki.ru. Часи йдуть, а разом з ними і інформаційні технології крокують п...
Привіт читачі блогу MoyiZametki.ru. Часи йдуть, а разом з ними і інформаційні технології крокують по планеті. Крокують, так, що струму дивись. І ось одного разу приходить такий момент, коли технічні характеристики ПК починають не задовольняти користувача. Наприклад одного разу прийде такий момент, коли чергова версія улюбленої
Windows 7?
Windows 7?