Оптимізація Windows за допомогою програми CCleaner

  1. Очищення системи і реєстру
  2. Автозавантаження, видалення програм з автозавантаження
  3. Видалення програм і безповоротне стирання даних

Пошук і видалення системного сміття, безпечна очищення реєстру, розумне видалення програм, можливість редагування автозавантаження програм, ці та інші можливості в невеликий, але потужної утиліти? CCleaner (Crap Cleaner).

Якщо раніше, ви не зраджували великого значення такого поняття як «Очищення і оптимізація роботи Windows», то зараз саме час задуматися про це, тим більше коли є такий помічник, як програма CCleaner!

Головною перевагою утиліти CCleaner, перед сотнями її аналогів, є навіть не те, що вона абсолютно безкоштовна, хоча це теж істотний плюс, але і те, що вона проста, інтуїтивна зрозуміла, безпечна. Всі ці властивості, укупі з достатньою її функціоналом, дозволяють зупинити свій вибір саме на цій програмі.

Варто зазначити, що програма належить досить відомому розробнику - компанії Piriform, яка має сертифікат ліцензованого партнера Microsoft, а значить ця програма офіційно схвалена в використанні з Windows.

До речі, ми вже знайомилися з іншою програмою цієї компанії, коли розбирали відновлення видалених файлів за допомогою утиліти Recuva.

Розглянемо можливості утиліти CCleaner більш детально, але спочатку перейдемо на офіційний сайт програми і завантажити її. Для скачування доступні три версії програми. Нас цікавить «класичний» CCleaner (безкоштовний). З недавніх пір стали доступні ще дві версії, з підтримкою від розробника і для корпоративних клієнтів. Для домашнього використання безкоштовної версії більш ніж достатньо - завантажуємо її тут (Натиснувши Download) і встановлюємо. З установкою проблем бути не повинно, мова інсталятора вибираємо російська (Russian).

Очищення системи і реєстру

Виробляти періодичну очистку системи і реєстру вкрай необхідно, це допомагає позбутися від непотрібних бібліотек (dll) і розширень, невірних шляхів, тимчасових файлів, слідів онлайн-активності користувача (при бажанні звичайно) та іншого сміття. Все це, допоможе звільнити простір на диску, і збільшите продуктивність нашої системи в цілому.

Отже, запускаємо CCleaner. До речі, вгорі ви можете більш детально ознайомитись зі своїм залізом (зручно) - редакцією Windows, процесором, оперативною пам'яттю (RAM), графічним адаптером. Тепер власне сама очищення. Як правило, налаштувань за замовчуванням, цілком достатньо і ви відразу можете приступити до аналізу.
Параметри для налаштування очищення розташовані у вкладках «Windows» і «Додатки». Як бачите, тут їх більше ніж достатньо і при бажанні ви можете самі задати параметри сканування. Запускаємо аналіз і після отримання відомостей про видаляються файлах? запускаємо очистку. Після завершення отримуємо приблизно наступне ..

З очищенням все, переходимо до реєстру. Завдяки продуманому алгоритму аналізу реєстру, він не зачіпає критично важливих значень і виключає можливість видалення актуальних параметрів.
Вибираємо вкладку «Реєстр» і запускаємо? «Пошук проблем» після отримання даних? виправити

Резервна копія нам навряд чи потрібна, вибираємо? немає? Виправити зазначені? Закрити (якщо залишилися не виправлені помилки процедуру очищення реєстру можна повторити).

Автозавантаження, видалення програм з автозавантаження

Я вже писав, про те, як це можна зробити стандартними засобами Windows ось в цій статті. Тепер, завдяки вбудованому редактору автозавантаження в CCleaner, прибрати набридливу програму з автозавантаження стане ще простіше. Виберете вкладку «Сервіс» пункт «Автозавантаження». Перед вами список всіх програм і додатків стартують одночасно з запуском Windows.

Знаходимо в цьому списку програму яку хочемо видалити з автозавантаження, наприклад Qip, Skype, DAEMON-Tools (як на рис) виділяємо мишкою і вимикаємо її (якщо в подальшому плануємо назад включити в автозавантаження) або видаляємо.

Видалення програм і безповоротне стирання даних

Так само, у вкладці «Сервіс», доступна можливість «Видалення програм», тут я думаю все зрозуміло, і порівняно нова можливість, яка з'явилася в останніх версіях програми? «Стирання диска». При простому видаленні файлу він лише непомітний для користувача, фізично він залишається на диску.

Зайняте ним місце система вважає вільним і використовується для запису нових файлів. Будь-яка більш менш просунутий зловмисник без особливих зусиль відновить цей віддалений файл. Завдяки циклам багаторазової перезапису ми зможемо убезпечити себе від подібного сценарію. В утиліті CCleaner, на даний момент, доступні наступні цикли перезапису:

  • Проста перезапис (1 прохід)
  • DOD5220.22-M (3 проходу)
  • NSA (7 проходів)
  • Гутманн (35 циклів)

Залежно від важливості стираних файлів, виберіть свій цикл. Зазвичай, при повсякденному використанні, вибирайте перший або другий спосіб (тобто 1-3 проходу). Стерти можна як вільне місце на диску, так і весь диск цілком. Остання вкладка «Налаштування» дозволить вам більш детально налаштувати програму під свої вимоги. На цьому все!

Використовуйте свій комп'ютер з максимальною ефективністю !! Успіхів!

Похожие

Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «елек...
Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «електронних помічників» була максимально можливою. Але як прискорити завантаження Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними параметрами, які коштують шалені гроші. Комусь подобається займатися оверлокінгом, тобто розгоном параметрів компонентів комп'ютера до максимально можливих значень. Це, до речі кажучи, теж
... з дня виходу операційної системи Microsoft Windows XP пройшло вже більше 10 років, вона все ще з...
... з дня виходу операційної системи Microsoft Windows XP пройшло вже більше 10 років, вона все ще залишається однією з найпопулярніших настільних систем. Одна з причин її популярності - дуже скромні апаратні вимоги, адже XP для роботи вистачає процесора з тактовою частотою 300МГц, 1.5 Гб на жорсткому диску і 128Мб ОЗУ. Для порівняння - Windows 7 потрібно мінімум процесор 1 ГГц і вище, 16Гб дискового простору і 1Гб ОЗУ. Таким чином, Windows XP може цілком комфортно працювати
... структуру першого сайту, частоту оновлень, кількість і якість вхідних посилань, щоб назвати декіл...
... структуру першого сайту, частоту оновлень, кількість і якість вхідних посилань, щоб назвати декілька. Але вага даних елементів може змінюватися з часом. Таким чином, справжня пошукова оптимізація (SEO) передбачає прийняття тих кроків, які виявилися ефективними в минулому, а потім моніторинг прогресу в часі та зміна тактики, якщо це необхідно. Наші зусилля SEO починаються з дизайн сайту . Ми включаємо всі найкращі практики
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Cre...
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Creed · BioShock
... програмне забезпечення nicomedia, особливо клієнти електронної комерції для обслуговування першого слова в ці...
... програмне забезпечення nicomedia, особливо клієнти електронної комерції для обслуговування першого слова в цільовому слові дає гарантію. Хоча ми пропонуємо послуги SEO для наших клієнтів безкоштовно для електронної комерції, ми отримуємо послуги SEO від багатьох людей і організацій, які придбали послуги електронної комерції за високими цінами для інших компаній. це показник. Є багато національної довідки про
Очищення реєстру Windows 7. Кращі програми на думку користувачів Реєстр Windows являє собою базу даних, в я...
Очищення реєстру Windows 7. Кращі програми на думку користувачів Реєстр Windows являє собою базу даних, в якій перераховані всі параметри конфігурації системи, що визначають її інтерфейс і роботу. Зокрема, це список автоматично завантажуваних програм і служб, параметри їх запуску, конфігурація встановленого обладнання, шляхи розташування бібліотек і т.д. Windows може
... з плином часу, погіршується робота його системи і знижується продуктивність в цілому. Це пояснюється тим, що о...
... з плином часу, погіршується робота його системи і знижується продуктивність в цілому. Це пояснюється тим, що операційна система забруднюється різними фрагментованими файлами, дублікатами і іншим мотлохом. Допомогти прискорити систему і впоратися з очищенням від сміття, для підвищення її продуктивності, допоможуть програми для оптимізації комп'ютера. Топ програм для оптимізації ПК Перш за все, необхідно розуміти, що програми для оптимізації комп'ютера, бувають
... струмент для заробляння грошей. Не будемо лукавити: в кінцевому підсумку, мета створення будь-яко...
... струмент для заробляння грошей. Не будемо лукавити: в кінцевому підсумку, мета створення будь-якого ресурсу полягає в зароблянні грошей: просуванні товарів, послуг, продажу реклами. Базова оптимізація Не дивлячись на те, що кожен сайт має певний ступінь індивідуальності, пошукове просування слід почати з аналізу і далі провести базову оптимізацію.
Під оптимізацією Яндекс директив я розумію зниження вартості ліда (замовлення) за рахунок коригування реклами. Т...
Під оптимізацією Яндекс директив я розумію зниження вартості ліда (замовлення) за рахунок коригування реклами. Треба або знизити витрати на рекламу так, щоб не зменшилася кількість замовлень, або зробити так, щоб число замовлень збільшилася, але витрати на рекламу не змінювалися. У даній статті я опишу деякі дії по оптимізації, які дозволять правильно знизити витрати на рекламу, не втративши в замовленнях. Не всі знають, що можна досить точно відстежити що люди роблю на сайті приходять
Незважаючи на розвиток Інтернет індустрії, багатьом людям досі незрозумілі деякі терміни. В цьому випадку ...
Незважаючи на розвиток Інтернет індустрії, багатьом людям досі незрозумілі деякі терміни. В цьому випадку ми детально опишемо, що таке SEO. SEO - це абревіатура, яка вимовляється і пишеться в англійській мові як Search Engines Optimization. Перекладається це словосполучення як пошуково-машинна оптимізація. Багато людей цікавляться, навіщо взагалі потрібна ця оптимізація і як з нею працювати? Щоб не ускладнювати розуміння читача, ми по-простому опишемо все це нижче.
Опубліковано: 29.01.2018 01 відео-урок.Початок просування свого сайт |Курс SEO Розкрутка сайту самостійно ...
Опубліковано: 29.01.2018 01 відео-урок.Початок просування свого сайт |Курс SEO Розкрутка сайту самостійно Навчальний матеріал являє собою відеоматеріал від Руслана Савченко, записувати протягом більше року на прикладі роботи по оптимізації сайту Євгена Попова. Євген відомий своїми навчальними Інтернет-проектами «Фотошоп майстер», «Foto-Monster.ru» і багатьма
Запускаємо аналіз і після отримання відомостей про видаляються файлах?
Вибираємо вкладку «Реєстр» і запускаємо?
«Пошук проблем» після отримання даних?
Немає?
Виправити зазначені?
Але як прискорити завантаження Windows 7?
Багато людей цікавляться, навіщо взагалі потрібна ця оптимізація і як з нею працювати?