Грамотна оптимізація сайту під пошукові системи

  1. Оптимізація сайту під пошукові системи: ключові слова і фрази
  2. Оптимізація сайту під пошукові системи: структура тексту
  3. Оптимізація сайту під пошукові системи: важливість зовнішніх посилань

Вітаю, дорогі друзі Вітаю, дорогі друзі! Сьогодні ми з вами поговоримо на таку тему, як оптимізація сайту під пошукові системи, в тому числі і для сайту системи Ucoz.

І почнемо мабуть з метатегов. Метатеги в HTML-коді сторінки - це аж ніяк не всі, що враховують пошукові системи при аналізі сайту.

Більш того, іноді висловлюється думка, що для сучасних пошукових систем ключові фрази і слова в метатегах і заголовку сайту означають дуже мало або навіть зовсім нічого.

Так це чи ні - питання спірне, в усякому разі загальновизнано, що алгоритми аналізу сайтів пошуковими системами приділяють величезну увагу вмісту сторінок, прагнучи якомога точніше встановити релевантність сайту запиту користувача.

При оптимізації вмісту сторінок сайту слід забезпечити:

- впровадження в текст сторінок ключових слів і фраз, причому з певною щільністю;

- правильне структурування тексту;

- наявність зв'язків між сторінками сайту, причому організованих певним чином.

Пояснимо ці вимоги.

Оптимізація сайту під пошукові системи: ключові слова і фрази

Коли робот пошукача аналізує релевантність сторінки сайту, він підраховує кількість збігів слів і фраз, що зустрічаються на сторінці, зі словами, введеними в рядок пошуку.

Чим більше таких збігів, тим вище оцінка сайту. Однак було б великою помилкою з вашого боку заповнити сторінку ключовими словами для того, щоб пошуковик негайно звів ваш сайт в ранг найбільш цінного ресурсу по даному запиту.

Якщо кількість таких збігів перевершить деяке значення, пошукові системи вважатимуть це спамом, тобто штучним «роздуванням» значущості сайту.

Скільки ж ключових слів і фраз слід використовувати на сторінках сайту?

Загальноприйнятою рекомендацією є досягнення щільності ключових слів, яку можна обчислити в їх процентному відношенні до загальної кількості слів на сторінці, що дорівнює 3-7%.

Велика щільність приведе до того, що ваш ресурс буде заблокований пошукачем як джерело спаму. З тих же міркувань не слід використовувати на одній сторінці більше 5-6 ключових слів і фраз.

Але просто впровадити ключові слова і фрази в вміст сторінки - це мало, потрібно ще й врахувати важливість вибору місця для них. Ось як пошукові системи оцінюють значимість позицій в коді HTML для розміщення ключового слова або фрази (список ранжований в порядку убування).

1. Вміст тега <title> c заголовком сайту.

2. Текст гіперпосилань, причому як внутрішніх, так і зовнішніх (тег <а>).

3. Вміст заголовків (теги <hl> ... <h5>).

4. Вміст тегів <strong> і <em>.

5. Атрибут alt в тезі <img> 5 зображень, які є гіперпосиланнями.

6. Назви файлів веб-сторінок (рекомендується «Яндексом»).

7. URL-адреси веб-сторінок (рекомендується «Яндексом»).

8. Вміст метатегов ключових слів і опису сайту.

9. Атрибут alt тегів <img> 9 зображень, які не є гіперпосиланнями.

Про тег <title> (пункт 1) і метатеги (пункт 8) ми вже говорили, інші вимоги слід враховувати при створенні веб-сторінки, використовуючи редактор HTML для приміщення ключових слів в потрібні місця коду. Не всі позиції цього списку безперечні, але важливість їх дотримання безумовна.

Оптимізація сайту під пошукові системи: структура тексту

Щоб пошукова система підвищила рейтинг вашого сайту , Його вміст має бути особливим чином структуроване. Текст, розміщений на веб-сторінках, повинен складатися з смислових блоків, забезпечених заголовками відповідно до загальної структурою інформаційного матеріалу.

Якщо стаття, що розміщується на сайті, велика за обсягом, розбийте її на блоки відповідно до загальній структурі інформації (по главам і підрозділами) і помістіть кожен блок в окрему сторінку.

Найбільш важлива для пошукових систем верхня частина сторінки, тому намагайтеся помістити найзначніші матеріали і ключові слова саме в неї «Яндекс», наприклад, рекомендує конструювати сторінку так, щоб вся важлива інформація відображалася відразу після її завантаження, цілком потрапляючи в вікно браузера, щоб відвідувач міг швидко оцінити її значимість.

Особливу важливість зараз набуло наповнення сайту статтями, відповідними його тематиці. Основні пошукові системи (зокрема, найбільш популярна машина «Яндекса») велику увагу приділяють наявності на сайті інформації, корисної для користувачів.

Якщо, припустимо, сайт являє собою інтернет-магазин, то наявність в ньому статей на теми, пов'язані з пропонованими товарами, значно поліпшить позиції сайту в результатах пошуку.

Як розміщуються статті на сайті uCoz, ми вже обговорювали в цій статті, варто тільки згадати, що ці статті повинні бути написані фахівцями, знайомими з прийомами SEO-оптимізації сайту під пошукові системи, з використанням ключових слів і фраз певної щільності.

Ні в якому разі не слід вдаватися до методів «чорної» оптимізації, коли в веб-сторінку поміщають велику кількість ключових слів і фраз, часто без будь-якої смислової зв'язки (зі створенням так званих «дорвеев»), або з використанням невидимого відвідувачеві шрифту (наприклад , дуже дрібного або збігається з кольором фону).

Можливо, спочатку ви досягнете певних успіхів, але далі пошуковики виявлять такий «спамдексинг» (сленгове назва такої оптимізації) і заблокують ваш сайт.

Оптимізація сайту під пошукові системи: важливість зовнішніх посилань

важливим кроком пошукової оптимізації сайту є створення посилань з однієї сторінки на іншу. Для цього слід помістити будь-якої фрагмент тексту сторінки всередині тега гіперпосилання, наприклад так:

<А href = "veniki_berezovye.html"> віники березові </ а>

Тут атрибут href створює посилання на сторінку з описом березових віників veniki_berezovye.html, а текст віники березові всередині тега <а> створює так званий анкор, або якір, до якого прив'язана гіперпосилання.

Часто процедуру створення посилань називають перелінковкою. Що вона дає? З точки зору відвідувача, ці посилання забезпечують швидкий доступ до всіх сторінок сайту, що робить їх індексування більш швидким, і робот, що виконує індексування, вважатиме такий сайт більш релевантним запитом.

З цієї ж причини, для зручності відвідувачів, загальною вимогою є створення такої системи навігації по сайту, при якій доступ до свого сайту реалізується не більше ніж за три клацання по посиланнях.

Таким чином, сайти з заплутаною, складною або просто неповно-функціональною системою навігації не потраплятимуть на верх списку пошукової видачі.

Яким чином забезпечується грамотна перелінковка сайту? Методів кілька, і всі вони гарні для певних цілей.

- Посилання можна створювати всередині тексту на сторінках. Це найбільш природний спосіб забезпечення смислового зв'язку між сторінками. Ви досягнете найкращого результату, використовуючи в якості якоря ключове слово або фразу.

У наведеному вище прикладі в якості якоря застосована ключова фраза «віники березові», тому робот пошукача вважатиме сторінку veniki_berezovye.html більш релевантної запиту по цій фразі і саме її покаже в пошуковій видачі.

Зверніть увагу: сторінка, на яку спрямована посилання, називається veniki_berezovye, що є транслітерацією відповідної ключової фрази. Таке іменування сторінок вельми корисно для підвищення їх рейтингу для пошукового робота і рекомендується каталогом «Яндекса» для використання в своїх сайтах.

- Використання рядків навігації, що показують розташування сторінок щодо головної сторінки сайту. Виглядають вони зазвичай як смужки вгорі сторінки.

Прикладом є відображається в панелі управління uCoz рядок навігації. Таку рядок називають також «хлібними крихтами», за аналогією з відомою німецькою казкою.

- Використання навігаційного меню. Це найбільш популярний спосіб, і ви можете знайти такі меню (часто дублюють один одного) на багатьох сайтах. Однак не варто захоплюватися - надто велика кількість посилань буде розцінено роботом як спам.

- Використання карти сайту - окремої сторінки структурованим каталогом всіх сторінок. При створенні такого каталогу в якості якорів посилань на сторінки, використовуйте наступні ключові слова і фрази, тоді ці сторінки отримають вага відповідної ключової фрази.

Схожі записи

Похожие

... помилково вважають, що пошукова оптимізація і просування здійснюється для всіх пошукових систем однаково,...
... помилково вважають, що пошукова оптимізація і просування здійснюється для всіх пошукових систем однаково, і можна ідентичними методами виконати просування сайтів в Google та Yandex"> Деякі помилково вважають, що пошукова оптимізація і просування здійснюється для всіх пошукових систем однаково, і можна ідентичними методами виконати просування сайтів в Google та Yandex. Насправді кожна пошукова система має свої особливості, з якими доводиться рахуватися оптимізаторів сайтів. Це стосується
... дний і трудомісткий процес"> Просування сайту - складний і трудомісткий процес. Даний вид роботи вклю...
... дний і трудомісткий процес"> Просування сайту - складний і трудомісткий процес. Даний вид роботи включає безліч нюансів. Чи впорається з цим завданням незнаючому людині не так вже й просто. Для початку потрібно почитати інформацію з даної теми, щоб мати хоч якесь уявлення. В даний час виділяються зовнішні та внутрішні фактори просування сайту https://www.grantmarketing.ru . Внутрішні чинники повністю стосуються справ програмістів.
... сайту - це набір маніпуляцій щодо вдосконалення ресурсу під конкретні пошукові запити. Для того щоб з...
... сайту - це набір маніпуляцій щодо вдосконалення ресурсу під конкретні пошукові запити. Для того щоб зрозуміти, яку роль відіграють пошукові системи в рекламі Вашого бізнесу, не потрібно перечитувати тонни вузькоспеціальною літератури і заглиблюватися в принципи роботи пошукових машин.
... системи. Чим більше авторитетний сайт, який посилається на вас, тим якісніша посилання і більше від не...
... системи. Чим більше авторитетний сайт, який посилається на вас, тим якісніша посилання і більше від неї користі. Зворотним боком є ​​складність і дорожнеча в отриманні подібних посилань. Але ми відволіклися від основної теми - продовжимо. Перш за все, якщо ви цього ще не зробили, необхідно сповістити пошукові системи про існування вашого сайту. Далі починається сама зовнішня оптимізація сайту . При її здійсненні
... пошукових систем, точно пора задуматися, а чи готова до цього майданчик і наскільки ефективно вона в...
... пошукових систем, точно пора задуматися, а чи готова до цього майданчик і наскільки ефективно вона відпрацьовує вхідний трафік. Марина Гнездилова провела комплексний аудит сайту за пріоритетними запитами для власника ресурсу, а також дала ряд цінних рекомендацій щодо поліпшення його юзабіліті і технічної складової, які допоможуть досягти бажаних результатів. 29 липня 2014
... привабливий веб-сайт, і ви відчуваєте, що він підкреслює вашу організацію найкращим чином"> У вас є п...
... привабливий веб-сайт, і ви відчуваєте, що він підкреслює вашу організацію найкращим чином"> У вас є привабливий веб-сайт, і ви відчуваєте, що він підкреслює вашу організацію найкращим чином. Тож уявіть, що потенційний клієнт, який шукає в Інтернеті саме те, що ви маєте запропонувати, тільки для того, щоб знайти свій конкурс, оскільки вони з'явилися на першій сторінці результатів пошуку, а ви з'явилися на третьому. Так багато для цього великого пошуку сайту ... тепер що? SEO, ось що.
... ди знаходиться на порядку денному будь-якої фірми"> Залучення нових клієнтів і покупців завжди знаходиться на по...
... ди знаходиться на порядку денному будь-якої фірми"> Залучення нових клієнтів і покупців завжди знаходиться на порядку денному будь-якої фірми. Існують різні способи досягнення потрібних результатів (SEO, контекстна і медійна реклама). Пошукова оптимізація і просування сайту на даний момент є найбільш затребуваною послугою, оскільки це один з найбільш фінансово доступних способів залучення на сайт потенційних клієнтів. Що ж ховається
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукат...
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукати, наприклад, google або yandex. Якщо у вас є веб-сайт, і ви
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Cre...
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Creed · BioShock
... пошукової оптимізації - настройки під пошукові системи"> А не вистачає сайту пошукової оптимізації - н...
... пошукової оптимізації - настройки під пошукові системи"> А не вистачає сайту пошукової оптимізації - настройки під пошукові системи. Пошуковики - це машини, а машини, як відомо, мало звертають уваги на красу. Що потрібно машинам? Математичний розрахунок, відповідність чітким критеріям, «підгонка» під суворі правила. Потрібно розуміти, що при використанні виключно базових методів добитися добрих результатів пошукової видачі неможливо. Оптимізація - це тонка
... птимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем в повсякден...
... птимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем в повсякденному житті. Інтернет став самим затребуваним інформаційним джерелом виключно завдяки пошуковим системам. Досить ввести в рядок пошуку запит, і вже через мить перед Вами десятки сторінок з сотнями посилань. І шукати там можуть не тільки новинки кіно, але і Вашу фірму і саме Вашу продукцію. У кожної пошукової машини є статистика частоти запитів користувачів, т.e. можна оцінити в реальних цифрах,
Скільки ж ключових слів і фраз слід використовувати на сторінках сайту?
Що вона дає?
Яким чином забезпечується грамотна перелінковка сайту?
Епер що?
Що потрібно машинам?