Як дізнатися швидкість інтернету на комп'ютері і онлайн

  1. Як виміряти швидкість
  2. спеціальні утиліти
  3. Перевірка онлайн
  4. Подальші дії
  5. Збільшення швидкості інтернету
  6. Перевірка обладнання
  7. Оптимізація роботи системи
  8. браузер
  9. Програми, які споживають трафік
  10. Проблеми з «залізом»
  11. висновок

Якщо сторінки в браузері стали завантажуватися повільно, фільми викачуються протягом доби, а відтворення потокового відео перетворюється на справжні тортури, волею-неволею замислюєшся, як дізнатися швидкість інтернету і збільшити її.


Якщо сторінки в браузері стали завантажуватися повільно, фільми викачуються протягом доби, а відтворення потокового відео перетворюється на справжні тортури, волею-неволею замислюєшся, як дізнатися швидкість інтернету і збільшити її

Можливо, це все тимчасові неприємності, пов'язані з технічними неполадками у провайдера, проблемами з сервером, пошкодженням кабелю і т.д. Але може бути і так, що постачальник інтернет-послуг не виконує договірні зобов'язання, котрі дають вам швидкість, яка заявлена ​​в угоді. Щоб бути впевненим, що вас не обманюють, необхідно спочатку перевірити швидкість інтернету на комп'ютері.

Як виміряти швидкість

Дізнатися справжню швидкість інтернет-з'єднання можна двома способами:

  1. Встановити програму для виміру швидкості
  2. Скористатися спеціальними сайтами

Краще зробити максимально повну перевірку, скориставшись якомога більшою кількістю існуючих програм і порталів. Так підвищується ймовірність отримати реальну картину. Це дуже важливий рада, якщо ви шукаєте, як дізнатися справжню швидкість інтернету.

спеціальні утиліти

Досить велика кількість програм створено для того, щоб перевірити швидкість інтернету на своєму комп'ютері. Найбільш відомою є утиліта SpeedTest. Головний плюс цієї програми - можливість вказати будь-який сервер самостійно. Це допомагає визначити якість з'єднання на різних ділянках і зрозуміти, винен в зниженні швидкості провайдер або проблема криється в роботі сервера.

Також можна відзначити наступні програми:

  • NetWorx (є портативна версія)
  • LAN Speed ​​Test
  • Speed-O-Meter
  • BWMeter

Перевірка онлайн

Дізнатися швидкість інтернету онлайн дозволяє цілий ряд спеціальних ресурсів. Розглянемо докладніше деякі, які користуються найбільшою популярністю і відрізняються точністю і наочністю відображення даних.

Яндекс надає для перевірки власний сервіс, які носить назву «Інтернетометр». На сторінці є велика зелена кнопка, на якій написано «Виміряти швидкість». Натискаємо на неї - і через кілька миттєвостей отримуємо швидкість вхідну і вихідну. Увагу слід звертати на показник входить швидкості. Цей сервіс не тільки дозволяє вирішити питання, як дізнатися реальну швидкість домашнього інтернету, але і показує IP-адресу вашого комп'ютера.

Цей сервіс не тільки дозволяє вирішити питання, як дізнатися реальну швидкість домашнього інтернету, але і показує IP-адресу вашого комп'ютера

Другий популярний портал - speedtest.net. Тут, як і на інших подібних сайтах, необхідно натиснути на кнопку «Почати перевірку». В результаті буде отримано два значення - швидкість отримання та передачі.

В результаті буде отримано два значення - швидкість отримання та передачі

Якщо ви шукаєте, як дізнатися швидкість свого інтернету, то ці два портали стануть вашими першими помічниками. Але, як уже було відзначено вище, подібних ресурсів досить багато, і буде краще, якщо ви скористаєтеся декількома з них.

Подальші дії

Інформація отримана, залишилося порівняти її з даними, які заявлені провайдером в договорі. Не полінуйтеся уточнити, який тарифний план у вас встановлений, перш ніж починати висловлювати своє невдоволення. Цілком можливо, що тарифні пропозиції провайдера змінилися, але вам про це просто не повідомили.

Потрібно розуміти, що провайдер вказує максимально можливу швидкість, фактичні ж показники залежать від цілого ряду чинників і можуть значно відрізнятися від заявлених. Але бути в курсі, як дізнатися реальну швидкість інтернету, в будь-якому випадку корисно.

Збільшення швидкості інтернету

Після перевірки і отримання незадовільного результату виникає інше питання - як підвищити швидкість інтернету? Найдієвіший спосіб - зміна провайдера або тарифного плану. Але є й інші способи, які передбачають оптимізацію роботи браузера. Необхідно відзначити, що отримати більшу швидкість, ніж заявлена ​​в тарифному плані, не вийде, але незначне збільшення пропускної здатності цілком досяжно.

Перевірка обладнання

Якщо ви вже скористалися порадами, як дізнатися швидкість інтернету, уважно вивчили тарифний план, і нічого не добилися від провайдера, почніть самостійну перевірку свого обладнання.

  • Спробуйте перезавантажити маршрутизатор. Якщо кнопка живлення відсутній, просто вимкніть його з мережі на 3 секунд, а потім оберіть нову
  • Якщо використовується бездротове з'єднання, переконайтеся, що немає конфліктуючих сигналів. Джерелом його може бути розташований поруч радіотелефон або камера відеоспостереження
  • Перевірте, хто і як використовує вашу мережу: не завантажуються чи на інших пристроях з виходом в інтернет великі файли, які не відтворюється чи онлайн фільм
  • Скоротіть відстань між комп'ютером і джерелом сигналу. Почистіть обладнання від пилу і забезпечте хорошою вентиляцією, щоб уникнути перегріву

Оптимізація роботи системи

Як мінімум раз на тиждень комп'ютер необхідно тестувати на наявність вірусів. Низька швидкість інтернетаможет бути викликана дією шкідливого ПЗ. Різні рекламні програми, які виводять непотрібні банери на сторінках, також можуть споживати трафік. Щоб уникнути цього, користуйтеся надійним антивірусом і додатковими програмами для захисту комп'ютера від рекламного ПО. Таких утиліт кілька:

  • HitMan Pro
  • Spybot Search & Destroy
  • Malwarebytes Antimalware
  • Adw Cleaner

Уповільнює роботу комп'ютера в мережі і засмічений жорсткий диск. Скористайтеся програмами для очищення реєстру і видалення тимчасових файлів. Браузери автоматично зберігають всі дані веб-перегляду в кеші. Цей масив інформації може стати ще однією причиною того, що нормальна швидкість вашого інтернету буде загублена. Вихід: користуватися спеціальними програмами, очисними жорсткий диск від непотрібних файлів. Найпопулярніша подібна утиліта - CCleaner.

браузер

Маленька швидкість інтернету іноді є наслідком некоректної роботи браузера. Велике число панелей інструментів, різні розширення або просто застаріла версія - все це причини почати користуватися іншим браузером або оновити існуючий.

Збільшити швидкість завантаження сторінки допоможе відключення підтримки java-додатків і анімованих картинок. Багато сайтів прикрашені цими елементами, які марно пожирають трафік. Якщо мультимедійні файли не потрібні, їх завантаження також можна відключити в налаштуваннях. Безліч відкритих вкладок також негативно позначається на швидкості інтернету, тому всі непотрібні сторінки необхідно закривати.

У деяких браузерах є вбудовані технології стиснення початкового об'єму завантажуються сторінок. Типовий приклад - Opera Turbo.

Програми, які споживають трафік

Швидкість інтернету може бути невисокою через роботу деяких програм. Torrent клієнт, Skype, поновлення антивірусів, утиліти для віддаленого управління комп'ютером - всі вони можуть «з'їдати» трафік непомітно від користувача. Підсумок - маленька швидкість проводового інтернету або бездротового з'єднання.

Всі програми, які мають доступ в мережу, краще відключити, якщо вони не потрібні в даний момент. Виняток може скласти хіба що оновлення антивіруса - без актуальної бази шкідливого ПО неможлива повноцінна захист системи.

Проблеми з «залізом»

Низька швидкість бездротового інтернету часом викликана загальною повільністю системи. Століття комп'ютера не так тривалий, а тому цілком ймовірно, що та ж оперативна пам'ять перестала справлятися зі своїми обов'язками. Вихід один - своєчасна модернізація і заміна обладнання.

Проблема може бути і в даному маршрутизаторі або модемі. В силу свого морального старіння ці пристрої не можуть витримати обсяги одержуваного трафіку. Можливо, просто прийшов час замінити обладнання. Але для цього необхідно залагодити всі питання з технічною підтримкою провайдера.

Важливо: не слід довіряти рекламі, яка пропонує рішення проблем зі швидкістю за допомогою спеціальних програм. У кращому випадку така утиліта допоможе дізнатися швидкість інтернет-з'єднання і попросить внести гроші за розширену версію. Але скачаний файл може виявитися і вірусом, так що ризикувати не варто.

висновок

Перераховані вище дії повинні допомогти вирішити проблему, як трохи підвищити швидкість інтернета.Постоянний контроль над технічним станом обладнання і своєчасне очищення системи від тимчасових файлів не є панацеєю, однак нормальна швидкість інтернету завдяки цим простим рекомендаціям знову повернеться в ваш будинок.

Похожие

... які коментарі та ін.). Це допоможе скоротити обсяг файлу, а значить, прискорити його завантаження. З...
... які коментарі та ін.). Це допоможе скоротити обсяг файлу, а значить, прискорити його завантаження. Застосовуйте піддомени для скачування в паралельному режимі. У зв'язку зі специфікацією HTTP / 1.1 на браузери покладаються різного роду обмеження - на число одномоментно підвантажуваних елементів (не більше 2 з 1 хоста). Так що якщо занадто багато графічних компонентів, потрібно перевести все це на піддомен або, ймовірно, піддомени. Ви отримуєте все той же єдиний сервер, а браузер
... сть веб-сайту або веб-сторінки в природних або незаплачених (" органічних ") пошукових системах". Чому SEO є...
... сть веб-сайту або веб-сторінки в природних або незаплачених (" органічних ") пошукових системах". Чому SEO є важливим? Статистика * показує, що: 93% всіх інтернет-активностей починається з пошукової системи 75% користувачів не виходять за межі першої сторінки результатів 39% клієнтів надходять з пошукової системи
... нтернету Багато людей, підключаючи собі Інтернет перш за все хочуть знати: з якою швидкістю у них б...
... нтернету Багато людей, підключаючи собі Інтернет перш за все хочуть знати: з якою швидкістю у них будуть скачиваться файли, насправді їх мало Цікавить це буде 20 Мегабіт або 30 Магабіт, головне щоб швидко скачували файли. Якщо ви ще не визначилися з тим, яку швидкість підключення вибрати, то скористайтеся нашим онлайн калькулятором швидкості Інтернету. калькулятор швидкості Швидкість підключення до інтернет (М / біт)
В ході роботи персонального комп'ютера або ноутбука, з плином часу, погіршується робота його систем...
В ході роботи персонального комп'ютера або ноутбука, з плином часу, погіршується робота його системи і знижується продуктивність в цілому. Це пояснюється тим, що операційна система забруднюється різними фрагментованими файлами, дублікатами і іншим мотлохом. Допомогти прискорити систему і впоратися з очищенням від сміття, для підвищення її продуктивності, допоможуть програми для оптимізації комп'ютера. Топ програм для оптимізації ПК Перш за все, необхідно розуміти,
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукат...
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукати, наприклад, google або yandex. Якщо у вас є веб-сайт, і ви
... які терміни. В цьому випадку ми детально опишемо, що таке SEO. SEO - це абревіатура, яка вимовляється...
... які терміни. В цьому випадку ми детально опишемо, що таке SEO. SEO - це абревіатура, яка вимовляється і пишеться в англійській мові як Search Engines Optimization. Перекладається це словосполучення як пошуково-машинна оптимізація. Багато людей цікавляться, навіщо взагалі потрібна ця оптимізація і як з нею працювати? Щоб не ускладнювати розуміння читача, ми по-простому опишемо все це нижче.
... сть користувачів не використовують цю можливість, тому йдемо на вкладку «Відновлення системи» і відкл...
... сть користувачів не використовують цю можливість, тому йдемо на вкладку «Відновлення системи» і відключаємо його. При цьому буде видано попередження про те, що всі крапки відновлення будуть видалені і відкат стане неможливий.
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Cre...
Ретро-ігри · Моди для ігор · Софт для ігор · оптимізації ігор · Смішні скріншоти Assassin's Creed · BioShock
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду зд...
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду здається, що сайт ідеально облаштований. Красива графіка, вишуканий дизайн, грамотний контент - все на своєму місці. Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс? Чого йому не вистачає? А не вистачає сайту пошукової
Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «елек...
Кожен користувач персональним комп'ютером або ноутбуком зацікавлений в тому, щоб продуктивність їх «електронних помічників» була максимально можливою. Але як прискорити завантаження Windows 7? Хтось досягає цього покупкою сучасних комплектуючих провідних компаній з чудовими технічними параметрами, які коштують шалені гроші. Комусь подобається займатися оверлокінгом, тобто розгоном параметрів компонентів комп'ютера до максимально можливих значень. Це, до речі кажучи, теж
... які дії по оптимізації, які дозволять правильно знизити витрати на рекламу, не втративши в замовленнях...
... які дії по оптимізації, які дозволять правильно знизити витрати на рекламу, не втративши в замовленнях. Не всі знають, що можна досить точно відстежити що люди роблю на сайті приходять з тих чи інших оголошень. Наприклад, можна дізнатися, що набрав людина, яка купила Ваш товар, в пошуковому рядку Яндекса, перед кліком по Вашому оголошенню. Можна дізнатися з якого сайту Рекламної мережі Яндекса приходять покупці, з яких сайтів приходить не конвертований трафік. І так далі - тобто, відстежити
Чому SEO є важливим?
Багато людей цікавляться, навіщо взагалі потрібна ця оптимізація і як з нею працювати?
Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс?
Чого йому не вистачає?
Але як прискорити завантаження Windows 7?