Як збільшити оперативну пам'ять на Android-планшеті і чи реально це

  1. оптимізація
  2. Перенесення додатків на карту пам'яті
  3. Використання файлу підкачки
  4. SWAPit RAM EXPANDER
  5. Swapper 2

Власники Android-апаратів рано чи пізно стикаються з такою неприємною ситуацією , Коли система починає пригальмовувати і звичні дії займають відчутно більше часу, не кажучи вже про ігри. Корінь цієї проблеми полягає в нестачі оперативної пам'яті, адже всі запущені програми займають якийсь її обсяг. Ось так власник пристрою підходить до питання про те, чи можна збільшити оперативну пам'ять Android? Власники Android-апаратів рано чи пізно стикаються   з такою неприємною ситуацією   , Коли система починає пригальмовувати і звичні дії займають відчутно більше часу, не кажучи вже про ігри

Брак оперативної пам'яті - дуже поширене явище на Андроїд-пристроях

Більш просунуті користувачі зараз почнуть на весь голос заявляти, що це ж не комп'ютер і навіть не ноутбук - вся пам'ять розпаяна на платі, отже, нічого з цим не зробиш. В якійсь мірі, звичайно, це вірно, але це тільки одна сторона питання. Незважаючи на те, що чіпи пам'яті дійсно можна витягти і замінити на більш місткі, можливість додати оперативну пам'ять в планшет або смартфон все ж існує.

оптимізація

Перш ніж ми перейдемо до основної теми, слід все ж згадати, що крім додавання оперативної пам'яті є й інші способи прискорити роботу вашого вірного електронного супутника. Адже якщо апарату не вистачає оперативної пам'яті, значить, вона чимось зайнята. Відкрийте список запущених додатків (одна з трьох системних, фізичних, сенсорних або кнопок на екрані, які завжди розташовані в нижній частині екрану пристрою) і подивіться, що там знаходиться. Чи всі програми, що працюють у фоновому режимі, запущені в даний момент. Є висока ймовірність того, що багато користувачів виявлять в цьому списку програми, які в останній раз використовували тиждень чи два тому. Закрийте всі непотрібні програми і система зітхне вільніше, інтерфейс стане більш чуйним.

Якщо після чистки запущених додатків все ще відчувається помітна повільність, то варто провести ревізію встановлених програм, ігор і утиліт - так чи все вони необхідні. Сміливо видаляйте те, чим ви не користуєтеся. В крайньому випадку, завжди можна встановити все заново з магазину додатків.

Крім того, існує чимала кількість додатків для оптимізації і очищення пам'яті пристрою, які теж можуть додати трохи швидкості тоді, коли вона так необхідна.

Перенесення додатків на карту пам'яті

Ще одним способом збільшити швидкодію Android-пристрої є перенесення встановлених програм на карту пам'яті, тим самим звільнивши внутрішню пам'ять апарату . Звичайно, цей метод можна застосовувати тільки в разі, якщо ваш пристрій обладнано слотом для карт MicroSD.

Для початку підготуємо карту пам'яті, так як для того, щоб система дозволила перенести на неї додатки і, що ще більш важливо, кеш - карта повинна бути відформатована в файлову систему Ext3. Для цього нам знадобиться комп'ютер і будь-яка утиліта, яка працює з розділами жорстких дисків - Acronis Disk Director, Partition Magic, Easeus Partition Master.

Для цього нам знадобиться комп'ютер і будь-яка утиліта, яка працює з розділами жорстких дисків - Acronis Disk Director, Partition Magic, Easeus Partition Master

За допомогою картридера і обраної утиліти виділяємо певну частину вашої карти пам'яті і створюємо на ній новий розділ. Важливо проконтролювати, щоб розділ був основним (в деяких програмах - первинним) і мав формат Ext3.

Підготовлений таким чином MicroSD-накопичувач повертаємо назад в пристрій і встановлюємо з Google Play утиліту Link2SD. Після установки ви побачите повідомлення про те, що відтепер ця утиліта додана в автозавантаження. Запустивши її, можна буде побачити список встановлених додатків . Tap за допомогою одного з них викличе спливаюче вікно з докладною інформацією, де можна за допомогою галочок відзначити, які частини програми ви хочете перемістити на карту пам'яті (саме додаток, його кеш, бібліотеки).

Цей спосіб теж досить серйозно прискорює роботу системи і дозволяє не турбуватися про те, що обсягу оперативної пам'яті може не вистачити для якихось об'ємних додатків або ігор.

Використання файлу підкачки

Розширення оперативної пам'яті на Android можливо і за допомогою файлу підкачки. Багато напевно стикалися з цією технологією на персональних комп'ютерах (особливо шанувальники ігор ), Але далеко не кожен знає, що файл підкачки можна успішно використовувати і на мобільних пристроях.

Звичайно, для цього теж знадобляться спеціальні утиліти, які можна завантажити в Google Play. Додатків таких існує досить, але працездатність більшості з них під великим питанням. Тому ми розглянемо дві утиліти, які вже встигли непогано себе зарекомендувати .

SWAPit RAM EXPANDER

За допомогою цієї утиліти можна створити файл підкачки об'ємом до двох з половиною гігабайт. Більше, швидше за все, і не буде потрібно, враховуючи, якими темпами зростає кількість оперативної пам'яті в сучасних Android-пристроях (недавно був представлений смартфон з 4 гігабайтами оперативної пам'яті - стандартний обсяг для більшості сучасних ноутбуків).

Серед основних можливостей програми:

  • управління розміром swap-файлу
  • Детальна системна інформація про те, як використовується пам'ять
  • розташування файлу підкачки, як на карті пам'яті, так і в основній пам'яті пристрою
  • зручний віджет .

Swapper 2

Збільшення оперативної пам'яті на Android можливо і за допомогою цієї утиліти, яка є аналогом попередньої, з тією лише різницею, що файл підкачки тут створюється для окремих додатків . Таким чином, можна створювати окремі swap-файли для якихось малозначущих програм, залишаючи основну оперативну пам'ять більш об'ємним додатків, наприклад, 3D-ігор.

Програма володіє простим і зрозумілим інтерфейсом - можна вказати місце зберігання файлів підкачки, їх розмір, існує можливість прописати утиліту в автозавантаження. Також можна занести в Swapper 2 і системні файли, що серйозно прискорить швидкодію системи в цілому.

Варто відзначити, що обидві описані утиліти вимагають root-прав, так як працюють з операційною системою на досить глибокому рівні.

Відео про те, як збільшити оперативну пам'ять на Android:

Будемо сподіватися, що тепер збільшення оперативної пам'яті планшета або смартфона не викличе у вас великої кількості питань, а ваші Android-пристрої знайдуть «друге дихання» і будуть продовжувати радувати своїх власників безперебійної і, головне, швидкою роботою.

Тисни "Подобається" та читай кращі пости на Facebook

Похожие

На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукат...
На сьогоднішній день, майже всі ми маємо на увазі перше місце, де можна проконсультуватися або шукати, наприклад, google або yandex. Якщо у вас є веб-сайт, і ви
... ять за межі першої сторінки результатів 39% клієнтів надходять з пошукової системи Пошукові ...
... ять за межі першої сторінки результатів 39% клієнтів надходять з пошукової системи Пошукові системи таємничі дизайном, але вони не зовсім незрозумілі. Є тільки так багато речей, які вони можуть виміряти, щоб визначити, які результати відображати структуру першого сайту, частоту оновлень, кількість
... файлу підкачки такі: для 1 Гб ОЗУ і менш - 3 Гб, для 1,5 Гб ОЗУ - 2,5Гб, для 2 Гб ОЗУ - 2 Гб. ...
... файлу підкачки такі: для 1 Гб ОЗУ і менш - 3 Гб, для 1,5 Гб ОЗУ - 2,5Гб, для 2 Гб ОЗУ - 2 Гб. ge3.ini і useroptions.ini Увага! Робіть попередньо резервні копії інішніков! Gothic 3 використовує 2 іні-файлу, в яких зберігаються параметри графіки, фізики, звуку та ін. Правильною
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду зд...
У мережі ходить приказка: «Сайт без відвідувачів - що наречена без нареченого». Так буває. З першого погляду здається, що сайт ідеально облаштований. Красива графіка, вишуканий дизайн, грамотний контент - все на своєму місці. Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс? Чого йому не вистачає? А не вистачає сайту пошукової
... на не призначена для того, щоб хизуватися перед публікою. Дивіться на рекламу як на нового продавця". ...
... на не призначена для того, щоб хизуватися перед публікою. Дивіться на рекламу як на нового продавця". Клод Хопкінс Вимірювання ефективності контекстних рекламних кампаній і оптимізація рекламного бюджету. Контекстна реклама сьогодні є одним з найбільш затребуваним і необхідним інструментом для ефективного залучення нових клієнтів за допомогою Інтернету. Однак, саме практично гарантована ефективність від розміщення контекстної реклами
В даній статті хочу розповісти про хороший інструмент для геймерів. Існує якась програма для оптим...
В даній статті хочу розповісти про хороший інструмент для геймерів. Існує якась програма для оптимізації ігр та загального підвищення продуктивності системи, під час ігрового процесу називається вона Razer Game Booster. Ще, в разі потреби за допомогою софта можна створювати відеоролики, а також робити скріншоти на протязі всього захоплюючого розваги геймера. Важливим фактором, що сприяє успішному проведенню часу в такій ситуації, може бути
Опубліковано: 29.01.2018 01 відео-урок.Початок просування свого сайт |Курс SEO Розкрутка сайту самостійно ...
Опубліковано: 29.01.2018 01 відео-урок.Початок просування свого сайт |Курс SEO Розкрутка сайту самостійно Навчальний матеріал являє собою відеоматеріал від Руслана Савченко, записувати протягом більше року на прикладі роботи по оптимізації сайту Євгена Попова. Євген відомий своїми навчальними Інтернет-проектами «Фотошоп майстер», «Foto-Monster.ru» і багатьма
Під оптимізацією Яндекс директив я розумію зниження вартості ліда (замовлення) за рахунок коригування реклами. Т...
Під оптимізацією Яндекс директив я розумію зниження вартості ліда (замовлення) за рахунок коригування реклами. Треба або знизити витрати на рекламу так, щоб не зменшилася кількість замовлень, або зробити так, щоб число замовлень збільшилася, але витрати на рекламу не змінювалися. У даній статті я опишу деякі дії по оптимізації, які дозволять правильно знизити витрати на рекламу, не втративши в замовленнях. Не всі знають, що можна досить точно відстежити що люди роблю на сайті приходять
SEO-оптимізація сайту - це набір маніпуляцій щодо вдосконалення ресурсу під конкретні пошукові запити. Для того щ...
SEO-оптимізація сайту - це набір маніпуляцій щодо вдосконалення ресурсу під конкретні пошукові запити. Для того щоб зрозуміти, яку роль відіграють пошукові системи в рекламі Вашого бізнесу, не потрібно перечитувати тонни вузькоспеціальною літератури і заглиблюватися в принципи роботи пошукових машин.
... начимість оптимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем ...
... начимість оптимізації сайту (SEO) для просування сайту порівнянна зі значимістю пошукових систем в повсякденному житті. Інтернет став самим затребуваним інформаційним джерелом виключно завдяки пошуковим системам. Досить ввести в рядок пошуку запит, і вже через мить перед Вами десятки сторінок з сотнями посилань. І шукати там можуть не тільки новинки кіно, але і Вашу фірму і саме Вашу продукцію. У кожної пошукової машини є статистика частоти запитів користувачів, т.e. можна оцінити в реальних
... пам'ятати в вплив query_cache (кеша запитів), тому додаємо SQL_NO_CACHE до всіх вибірках (SELECT). Якщо са...
... пам'ятати в вплив query_cache (кеша запитів), тому додаємо SQL_NO_CACHE до всіх вибірках (SELECT). Якщо самі навантажені запити не є вибірками (SELECTамі), ситуація ускладнюється. Але pt-query-digest підкаже еквівалентний SELECT-запит для можливості налагодження. Загальних рекомендацій тут написати не вийде, кожна проблема індивідуальна. Перелічимо основні проблеми, які зустрічаються на практиці. Складні об'єднання великої кількості таблиць (особливо з LEFT JOIN).
Ось так власник пристрою підходить до питання про те, чи можна збільшити оперативну пам'ять Android?
Так чому ж відвідувачі не заходять на такий чудовий ресурс?
Чого йому не вистачає?